Sweet home Alabama: Toyota și Mazda vor construi o fabrică în SUA

Autor: Nicolas Grama

Toyota și Mazda vor construi în statul american Alabama o fabrică auto printr-o investiție care se ridică la 1.6 miliarde de dolari.

Cei doi constructori își încheagă colaborarea inițiată în vara anului trecut când cele două companii au semnat un parteneriat pentru dezvoltarea mai multor proiecte comune.

În Alabama, Toyota și Mazda vor construi o uzină în care vor lucra aproximativ 4.000 de oameni.

Fabrica va avea o capacitate de producție de 300.000 de mașini pe an, iar un procent important va fi reprezentat de cele electrice.

Uzina va fi funcțională în 2021, iar investiția celor doi constructori vine să cimenteze importanța pe care brandurile o au pe piața americană, una extrem de profitabilă atât pentru Toyota cât și pentru Mazda.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 08 Ian. 2018

VIDEO / Românul Lucian Gheorghe coordonează proiectul Brain-to-Vehicle pentru Nissan

 Lucian Andrei Gheorghe lucrează din 2005 la Nissan Research Center, iar din 2011 a demarat alături de constructorul nipon o cercetare despre inteligența artificială în industria auto la Ecole Polytechnique Fedérale de Lausanne.

Autor: Daniel Samoilă / 20 Dec. 2017

Titi Aur va reveni în Campionatul Național de Raliuri în 2018

Câștigător în opt rânduri al Campionatului Național de Raliuri, Titi Aur va reveni în competiția internă odată cu sezonul 2018. 

Autor: Nicolas Grama / 19 Dec. 2017

Land Rover și Ford au lansat un proiect inedit: căldura degajată de gazele de eșapament, transformată în energie electrică

 Protejarea mediului este un domeniu în care marile companii auto încearcă să se remarcae.

Ştiri recente:

Autor: Vasile Cenușă / 20 Ian. 2018

To be continued! Ana Bogdan nu poate trece și de Madison Keys

   Surpriza României de la Australian Open, Ana Bogdan a fost învinsă în turul al treilea de finalista de la US Open, americanca Madison Keys.

Autor: Daniel Samoilă / 19 Ian. 2018

Alexis Sanchez, criticat de un fost internațional englez după decizia de a pleca de la Arsenal

Chilianul Alexis Sanchez are șanse foarte mari să se transfere de la Arsenal la Manchester United, iar această decizie l-a nemulțumit pe Martin Keown, fost internațional englez.

Autor: Daniel Samoilă / 19 Ian. 2018

O nouă victorie fără emoții. CSM București câștigă cu Danubius Galați în etapa a 13-a din Liga Florilor

Etapa a 13-a din Liga Florilor a debutat în Sala Polivalentă din București, acolo unde campioana CSM a jucat contra lui Danubius Galați.