Robert Marchand se retrage din cariera sportivă la vârsta de 106 ani

Autor: Daniel Samoilă

La onorabila vârstă de 106 ani, francezul Robert Marchand a decis să pună capăt carierei sportive. El a realizat recordul orei la 100 și 105 ani.

Marchand este un ciclist amator, care a stabilit în urmă cu un an recordul de viteză pentru biciclete pe un velodrom din Franța. Ajuns la 106 ani, medicii l-au sfătuit să se oprească.

“Medicii l-au sfătuit să nu mai facă mari eforturi și să se oprească”, a declarat Chirstian Bouchard, vecinul și prietenul său.

Robert Marchand a realizat cel mai bun timp pe velodrom la categoriile de vârstă de 100 și 105 de ani, ce au fost create special pentru el. În ianuarie 2017, ciclistul amator a parcurs 22,547 de km într-o oră pe velodromul național din Saint-Quentin-en-Yvelines. Evenimentul a fost transmis în direct și a avut un real succes.
 

Poate te interesează şi:

Autor: Daniel Samoilă / 16 Ian. 2018

Ciclism: Turul Franței 2019 și-a dezvăluit primele două etape

Organizatorii Turului Franței au dezvăluit oficial traseul primelor două etape din Turul Franței 2019. Marele start va fi dat din Belgia. 

Autor: Daniel Samoilă / 15 Ian. 2018

Tușnad Cycling Team își schimbă denumirea odată cu sezonul 2018

 Singura echipă continentală din România, Tușnad Cycling Team își va schimba numele odată cu sezonul 2018. Astfel, noul nume va fi Team Novak, după creatorul ei, Eduard Carol Novak.

Autor: Nicolas Grama / 11 Ian. 2018

Alberto Contador a devenit consultant TV la Eurosport

 Dublul câștigător Turului Italiei și al Turului Franței și triplu campion în La Vuelta, Alberto Contador intră în lumea televiziunii.

Ştiri recente:

Autor: Vasile Cenușă / 20 Ian. 2018

To be continued! Ana Bogdan nu poate trece și de Madison Keys

   Surpriza României de la Australian Open, Ana Bogdan a fost învinsă în turul al treilea de finalista de la US Open, americanca Madison Keys.

Autor: Daniel Samoilă / 19 Ian. 2018

Alexis Sanchez, criticat de un fost internațional englez după decizia de a pleca de la Arsenal

Chilianul Alexis Sanchez are șanse foarte mari să se transfere de la Arsenal la Manchester United, iar această decizie l-a nemulțumit pe Martin Keown, fost internațional englez.

Autor: Daniel Samoilă / 19 Ian. 2018

O nouă victorie fără emoții. CSM București câștigă cu Danubius Galați în etapa a 13-a din Liga Florilor

Etapa a 13-a din Liga Florilor a debutat în Sala Polivalentă din București, acolo unde campioana CSM a jucat contra lui Danubius Galați.