VIDEO / Românul Lucian Gheorghe coordonează proiectul Brain-to-Vehicle pentru Nissan

Autor: Maria Sorescu

Lucian Andrei Gheorghe lucrează din 2005 la Nissan Research Center, iar din 2011 a demarat alături de constructorul nipon o cercetare despre inteligența artificială în industria auto la Ecole Polytechnique Fedérale de Lausanne.

Absolvent al Universității din Kobe, Lucian Gheorghe i-a ajutat pe cei de la Nissan să vină cu o tehnologie revoluționară prin care mașina va reacționa la stimulii trimiși de creierul șoferului.

Tehnologia Brain-to-Vehicle (B2V), dezvoltată de echipa coordonată de român, promite să îmbunătățească timpii de reacție ai șoferilor, ceea ce ar trebui să ofere un condus mai sigur și mai plăcut.

Potrivit imaginilor furnizate de cei de la Nissan, noua tehnologie presupune ca șoferul să poarte un dispozitiv ce monitorizează activitatea cerebrală, care trimite rezultatele către sisteme autonome, iar acestea, la rândul lor pot lua decizii foarte rapid pe baza gândurilor transmise de șofer.

Potrivit celor de la Nissan, tehnologia B2V permite o reacție cu până la 0.5 secunde mai bună decât timpul pentru diferite manevre ale unui șofer. 

„Cercetarea noastră poate să devină un reper pentru inovația pe care Nissan vrea să o introducă în mașinile sale în următorii ani”, a declarat Lucian Gheorghe.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolas Grama / 13 Ian. 2018

Formula E: Felix Rosenqvist a câștigat etapa de la Marrakech

 Felix Rosenqvist (Mahindra Racing) s-a impus în a treia rundă a sezonului din Formula E, după o cursă palpitantă.

Autor: Nicolas Grama / 10 Ian. 2018

Raliul Dakar: Românul Gyenes rămâne în top 30. Loeb și Villas-Boas au abandonat

 Raliul Dakar continuă să furnizeze surprize atât la clasa moto, cât și la cea auto.

Autor: Nicolas Grama / 10 Ian. 2018

Sweet home Alabama: Toyota și Mazda vor construi o fabrică în SUA

 Cei doi constructori își încheagă colaborarea inițiată în vara anului trecut când cele două companii au semnat un parteneriat pentru dezvoltarea mai multor proiecte comune.

Ştiri recente:

Autor: Vasile Cenușă / 20 Ian. 2018

To be continued! Ana Bogdan nu poate trece și de Madison Keys

   Surpriza României de la Australian Open, Ana Bogdan a fost învinsă în turul al treilea de finalista de la US Open, americanca Madison Keys.

Autor: Daniel Samoilă / 19 Ian. 2018

Alexis Sanchez, criticat de un fost internațional englez după decizia de a pleca de la Arsenal

Chilianul Alexis Sanchez are șanse foarte mari să se transfere de la Arsenal la Manchester United, iar această decizie l-a nemulțumit pe Martin Keown, fost internațional englez.

Autor: Daniel Samoilă / 19 Ian. 2018

O nouă victorie fără emoții. CSM București câștigă cu Danubius Galați în etapa a 13-a din Liga Florilor

Etapa a 13-a din Liga Florilor a debutat în Sala Polivalentă din București, acolo unde campioana CSM a jucat contra lui Danubius Galați.