Legendarul Usain Bolt are de acum și o statuie în țara sa natală

Autor: Daniel Samoilă

Retras din activitate după Campionatele Mondiale din august, fostul mare atlet jamaican Usain Bolt are de acum și o statuie în capitala Jamaicăi, Kingston.

Statuia îl înfățișează pe Bolt în celebrul său moment de după curse când imita fulgerul. Obiectul este plasat în Parcul Indenpendenței din capitală, lângă stadionul național.

"Nu mi-aș fi închipuit niciodată că mi se va întâmpla așa ceva, să am statuie în fața acestui stadion național. Sunt incapabil să vă descriu ce mândru mă simt”, a declarat Bolt, prezent la ceremonie.

Bolt a câștigat în cariera sa aurul în probele de 100 de metri și 200 de metri la trei Olimpiade consecutive, în 2008, 2012 și 2016. El a fost de unsprezece ori campion mondial și deține recordurile mondiale în probele de 100 m (9.58) și 200 m (19.19).
 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 10 Dec. 2017

Echipa de senioare a României, medaliată cu argint la Europeanul de cros

Ancuța Bobocel, Roxana Bîrcă, Cristina Simion, Paula Todoran, Andreea Pîșcu și Claudia Prisecaru au făcut parte din echipa României care a obținut o medalie de argint la Campionatele Europene de cros de la Samorin (Slovacia).

Autor: Maria Sorescu / 09 Dec. 2017

Brașovul, inclus într-un Top 20 mondial al orașelor care organizează maratoane

 Cursele de maraton organizate în Brașov au devenit apreciate și în afara României, iar Maratonul Internațional Brașov a fost inclus într-un top onorant al celor de la culturetrip.com.

Autor: Daniel Samoilă / 03 Dec. 2017

Norvegianul Sondre Moen s-a impus la Maratonul de la Fukuoka cu record european

 Duminică, în Japonia a avut loc unul dintre maratoanele de tradiție din lume, la Fukuoka. Învingător a fost norvegianul Sondre Moen, care a stabilit al doilea cel mai rapid timp din istorie.

Ştiri recente:

Autor: Nicolas Grama / 16 Dec. 2017

Moment istoric pentru Napoli: Hamsik l-a egalat pe Maradona. Comparație statistică între cei doi

 Marek Hamsik a intrat în cărțile de istorie ale lui Napoli, după ce a egalat un record deținut de Diego Maradona.

Autor: Nicolas Grama / 16 Dec. 2017

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu arată bine: 4 victorii consecutive, fără gol primit

 Răzvan Lucescu pare să fi găsit strategia câștigătoare pentru PAOK Salonic, echipă care a câștigat ultimele patru meciuri.

Autor: Daniel Samoilă / 16 Dec. 2017

Premier League: Manchester City, en fanfare spre titlu. Victorie clară cu Tottenham în derby-ul etapei

Runda a 18-a din Premier League a programat derby-ul zilei de sâmbătă pe Etihad Stadium, acolo unde liderul Manchester City primea vizita lui Tottenham.