România U-19 face scor cu Gibraltar și se califică la Turneul de Elită de pe primul loc. Tricolorii vor fi cap de serie la tragerea la sorți

Autor: Daniel Samoilă

Victorie la scor pentru România U-19 în ultimul meci al grupei 10 din preliminariile pentru Campionatul European din 2018.

Micii tricolori au înfruntat la Heraklion modesta națională a Gibraltarului. Deși jucătorii din Gibraltar au rezistat jumătate de oră fără a primi gol, România s-a dezlănțuit până la final, câștigând cu scorul de 8-0.

Trupa antrenată de Adrian Boingiu a marcat prin Mățan 32, 43, 47, 65, Moldoveanu 49, 82, T. Băluță 59, Micovschi 70.

Tricolorii aveau nevoie de un succes la șase goluri diferență pentru a fi siguri de primul loc în grupă. Astfel, România va fi cap de serie la tragerea la sorți pentru Turneul de Elită, ultimul hop înainte de Euro.

De asemenea, România evită adversari precum Spania sau Germania, dar poate întâlni Italia sau Franța, care sunt în urna a doua.

Tragerea la sorți pentru grupele Turneului de Elită va avea loc pe 6 decembrie, la Nyon (Elveția). Vor fi șapte grupe a câte patru echipe, iar primele clasate se vor califica la Euro 2018, care se va disputa în Finlanda (între 16 și 29 iulie).

România a fost prezentă o singură dată la un European, în 2011, atunci când l-a și găzduit. 

Echipa României cu Gibraltarul:

România U19: Costache - Vidrășan, T. Băluță, Podină - Neciu (69 Moruțan), L. Gheorghe, Boboc, Merloi (69 Micovschi) - Berci (46 Sântean), R. Moldoveanu, Mățan (cpt.)
Antrenor: Adrian Boingiu

Rezerve neutilizate: A. Vlad, Haruț, C. Dima, Screciu, Trușescu

Rezultatele României:

2-1 cu Grecia, 2-1 cu Rusia, 8-0 cu Gibraltar. Clasament: 1. România 9p, 2. Grecia 6p, 3. Rusia 3p, 4. Gibraltar 0p.

 

sursă foto:gsp.ro

 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolas Grama / 17 Ian. 2018

Transferul iernii în Liga I: CFR Cluj îl ia până la urmă pe Ioniță

 După îndelungi negocieri, se pare că CFR Cluj șI Astra Giurgiu au ajuns la un acord pentru transferul unuia dintre cei mai buni jucători din Liga I, Alexandru Ioniță.

Autor: Dionisie Rotaru / 17 Ian. 2018

Gicu Grozav a semnat cu Bursaspor

   În căutarea unei echipe după despărțirea de Karabukspor, internaționalul român Gheorghe Grozav a ales să rămână în Turcia, alegând clubul la care evoluează Bogdan Stancu.

Autor: Dionisie Rotaru / 17 Ian. 2018

Rețeta englezească: trei ligi din Albion, în top 10 cele mai urmărite campionate din Europa

   Englezii iubesc fotbalul, iar stadioanele lor sunt mai mereu pline. De aceea, poate nu surprinde o statistică pe anul trecut, care arată faptul că trei eșaloane valorice din fotbalul englez se află în top 10 cele mai urmărite campionate din Europa.

Ştiri recente:

Autor: Daniel Samoilă / 17 Ian. 2018

Kostyuk vs Svitolina, duelul noilor staruri din Ucraina în tenis

Ucraina pare să aibă o generație înfloritoare de jucătoare de tenis. Cel mai recent caz este al Martei Kostyuk, sportiva în vârstă de doar 15 ani care reușește să ajungă în turul trei la Australian Open.

Autor: Daniel Samoilă / 17 Ian. 2018

Liga Florilor: HC Zalău se impune la Galați în etapa a 12-a

 În penultimul meci al etapei a 12-a din Liga Florilor, HC Zalău, participantă în grupele Cupei EHF, s-a deplasat pe terenul formației Danubius Galați.

Autor: Daniel Samoilă / 17 Ian. 2018

Coreea de Sud și Coreea de Nord vor concura la Jocurile Olimpice sub același steag

 Atât Coreea de Sud, gazda competiției, cât și Coreea de Nord vor participa sub același steag la competiția ce va debuta pe 9 februarie.