Buffon, De Rossi și Barzagli și-au anunțat retragerea din naționala Italiei

Autor: Nicolas Grama

După ratarea califcării la Cupa Mondială, Italia are parte de numeroase despărțiri de jucătorii cu experiență.

Portarul Gianluigi Buffon, mijlocaşul Daniele de Rossi şi fundaşul Andrea Barzagli se retrag din naţionala Italiei.

 „Este trist să închei aşa. Îmi pare rău că mă retrag după un asemenea meci", a declarat portarul de 39 de ani şi cu 175 de selecţii, care își propusese să se retragă după turneul final din Rusia.

„S-au adunat 16-17 ani de când sunt la Coverciano. Gândindu-mă că mi-am scos acest tricou pentru ultima oară, e dureros. După meci, a fost o atmosferă funebră", a declarat Daniele de Rossi, 34 de ani şi 117 meciuri în selecționata Italiei.

„Este cea mai mare decepţie din viaţa mea din punct de vedere sportiv. Este o deziluzie unică. Renunţarea la acest grup este ceva foarte dificil, nu îmi găsesc cuvinetele. Un ciclu se termină, un altul se deschide cu tineri care au destulă dorinţă", a spus și Andrea Barzagli, 36 de ani şi 73 de selecţii.

Buffon, De Rossi şi Barzagli au făcut parte din lotul Italiei campioană mondială în 2006.  

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolas Grama / 17 Ian. 2018

Transferul iernii în Liga I: CFR Cluj îl ia până la urmă pe Ioniță

 După îndelungi negocieri, se pare că CFR Cluj șI Astra Giurgiu au ajuns la un acord pentru transferul unuia dintre cei mai buni jucători din Liga I, Alexandru Ioniță.

Autor: Dionisie Rotaru / 17 Ian. 2018

Gicu Grozav a semnat cu Bursaspor

   În căutarea unei echipe după despărțirea de Karabukspor, internaționalul român Gheorghe Grozav a ales să rămână în Turcia, alegând clubul la care evoluează Bogdan Stancu.

Autor: Dionisie Rotaru / 17 Ian. 2018

Rețeta englezească: trei ligi din Albion, în top 10 cele mai urmărite campionate din Europa

   Englezii iubesc fotbalul, iar stadioanele lor sunt mai mereu pline. De aceea, poate nu surprinde o statistică pe anul trecut, care arată faptul că trei eșaloane valorice din fotbalul englez se află în top 10 cele mai urmărite campionate din Europa.

Ştiri recente:

Autor: Daniel Samoilă / 17 Ian. 2018

Kostyuk vs Svitolina, duelul noilor staruri din Ucraina în tenis

Ucraina pare să aibă o generație înfloritoare de jucătoare de tenis. Cel mai recent caz este al Martei Kostyuk, sportiva în vârstă de doar 15 ani care reușește să ajungă în turul trei la Australian Open.

Autor: Daniel Samoilă / 17 Ian. 2018

Liga Florilor: HC Zalău se impune la Galați în etapa a 12-a

 În penultimul meci al etapei a 12-a din Liga Florilor, HC Zalău, participantă în grupele Cupei EHF, s-a deplasat pe terenul formației Danubius Galați.

Autor: Daniel Samoilă / 17 Ian. 2018

Coreea de Sud și Coreea de Nord vor concura la Jocurile Olimpice sub același steag

 Atât Coreea de Sud, gazda competiției, cât și Coreea de Nord vor participa sub același steag la competiția ce va debuta pe 9 februarie.