Povestea lui Cheryl Weill, triatlonista care a învățat să înoate la 60 de ani

Autor: Maria Sorescu

Cheryl Weill este cea mai vârstnică participantă la Ironman Kona, eveniment de anduranță care presupune înotul pe distanța de 3,86 km, 180 de km de mers cu bicicleta și 42,195 km de alergare.

Ea are 72 de ani și o poveste remarcabilă, mai ales prin prisma faptul că a învățat să înoate abia la 60 de ani.

„Am auzit pentru prima dată de concursurile Ironman în anii 80, dar cariera mea de neurocercetător îmi acapara tot timpul și nu mă gândeam să particip”, a declarat Cheryl Weill pentru triathlete.com.

Abia în 2004 s-a hotărât sa participe la triatloane, dar nu știa să înoate. Alerga, mergea pe bicicletă, dar nu înota.

„Un prieten biciclist m-a încurajat să încerc să învăț să înot, iar activitatea asta mi-a dat multă energie, pe lângă bătăile de cap aferente. Am acceptat provocarea și nu m-am dat bătută, deși am avut tentația să renunț de câteva ori”, a povestit  Cheryl Weill.

Femeia de 72 de ani locuiește și se antrenează în Colorado. Ea și-a câștigat locul la Ironman Kona după ce a fost singura femeie care a terminat  Ironman Maryland în 2016, la categoria ei de vârstă, cu timpul de 13:59:02, un timp decent la orice vârstă într-o asemenea probă.

Cheryl Weill și-a propus doar să termine Ironman Kona, fără să se accidenteze, după care vrea să se dedice mai mult ciclismului. Vrea să viziteze lumea pe bicicletă.

Întrebată de jurnaliștii americani care este secretul energiei sale, Cheryl Weill a explicat: „Cred că un element care contează în lupta cu bătrânețea este să-ți propui un obiectiv sau mai multe. Să ai o listă cu lucruri de făcut și pe care să le urmezi cu pasiune. Triatlonul a fost unul dintre obiectivele mele și chiar mă bucuram când oamenii treceau pe lângă mine în cursă și îmi spuneau că vor să fie ca mine peste ani și ani”.

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

Autor: Daniel Samoilă / 17 Oct. 2017

Sala Polivalentă din Cluj se va numi BT Arena

 Sala Polivalentă din Cluj se va numi BT Arena în următorii cinci ani. 

Autor: Maria Sorescu / 16 Oct. 2017

Premieră mondială: soț și soție, campioni mondiali în aceeași zi, în probe diferite, la squash

Ali Farag și Nour El Tayeb sunt căsătoriți și au câștigat probele individuale de squash de la US Open.

Autor: Mărgineanu Alina Georgiana / 09 Oct. 2017

Opinii/ Sportul prin ochii lui Eduard Munteanu: „Sportul este o necesitate"

 Student la Facultatea de Litere în anul trei, Eduard Munteanu (20 de ani) a avut plăcerea de a ne încânta cu vorbele sale...despre sport.

Ştiri recente:

Autor: Andrei-Ionuț Bocancea / 18 Oct. 2017

Bayern, Barcelona și PSG câștigă fără probleme. Qarabag obține primul punct din istoria sa. Meci spectaculos pe Stamford Bridge

 Ultimele meciuri din etapa a treia din faza grupelor Champions League ne-au adus niște dueluri interesante și foarte multe goluri marcate.

Autor: Nicolas Grama / 18 Oct. 2017

Legendarul Madjer este noul selecționer al Algeriei

 Rahab Madjer este unul dintre cei mai mari fotbaliști africani, iar vestea numirii lui pe banca Algeriei s-a răspândit imediat.

Autor: Nicolas Grama / 18 Oct. 2017

SC Miercurea Ciuc s-a impus categoric împotriva lui CSA Steaua în campionatul de hochei pe gheață

 Sport Club Miercurea Ciuc a învins pentru a treia oară în campionat CSA Steaua București în acest sezon.