Povestea lui Cheryl Weill, triatlonista care a învățat să înoate la 60 de ani

Autor: Maria Sorescu

Cheryl Weill este cea mai vârstnică participantă la Ironman Kona, eveniment de anduranță care presupune înotul pe distanța de 3,86 km, 180 de km de mers cu bicicleta și 42,195 km de alergare.

Ea are 72 de ani și o poveste remarcabilă, mai ales prin prisma faptul că a învățat să înoate abia la 60 de ani.

„Am auzit pentru prima dată de concursurile Ironman în anii 80, dar cariera mea de neurocercetător îmi acapara tot timpul și nu mă gândeam să particip”, a declarat Cheryl Weill pentru triathlete.com.

Abia în 2004 s-a hotărât sa participe la triatloane, dar nu știa să înoate. Alerga, mergea pe bicicletă, dar nu înota.

„Un prieten biciclist m-a încurajat să încerc să învăț să înot, iar activitatea asta mi-a dat multă energie, pe lângă bătăile de cap aferente. Am acceptat provocarea și nu m-am dat bătută, deși am avut tentația să renunț de câteva ori”, a povestit  Cheryl Weill.

Femeia de 72 de ani locuiește și se antrenează în Colorado. Ea și-a câștigat locul la Ironman Kona după ce a fost singura femeie care a terminat  Ironman Maryland în 2016, la categoria ei de vârstă, cu timpul de 13:59:02, un timp decent la orice vârstă într-o asemenea probă.

Cheryl Weill și-a propus doar să termine Ironman Kona, fără să se accidenteze, după care vrea să se dedice mai mult ciclismului. Vrea să viziteze lumea pe bicicletă.

Întrebată de jurnaliștii americani care este secretul energiei sale, Cheryl Weill a explicat: „Cred că un element care contează în lupta cu bătrânețea este să-ți propui un obiectiv sau mai multe. Să ai o listă cu lucruri de făcut și pe care să le urmezi cu pasiune. Triatlonul a fost unul dintre obiectivele mele și chiar mă bucuram când oamenii treceau pe lângă mine în cursă și îmi spuneau că vor să fie ca mine peste ani și ani”.

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 16 Mar. 2018

VIDEO / Tibi Ușeriu a câștigat pentru a treia oară la rând ultramaratonul arctic

 Tiberiu Uşeriu s-a impus din nou în cea mai dificilă cursă de anduranță, Maratonul Arctic Ultra 6633.

Autor: Nicolas Grama / 13 Mar. 2018

Deva a învins Informatica Timișoara în derby-ul Ligii 1 la futsal

 Campioana en-titre Autobergamo Deva și Informatica Timișoara au oferit un meci spectaculos pe terenul echipei hunedorene.

Autor: Maria Sorescu / 06 Mar. 2018

VIDEO / Record mondial de viteză pe snowboard

 Britanicul Jamie Barrow a intrat în cartea recordurilor ca fiind omul cu cea mai mare viteză pe snowboard.

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 18 Mar. 2018

Analiză/ Cine este Kastamonu Bld. GSK, adversara lui SCM Craiova din Cupa EHF?

 Pentru a ajunge în finala Cupa EHF, SCM Craiova are de trecut un hop destul de greu, dar și surprinzător totodată. Campioana Turciei, Kastamonu Belediyesi GSK s-a autodepășit în această competiție. Dar cum a fost posibilă această performanță, care trebuie să le pună în gardă pe elevele lui Bogdan Burcea? Vom încerca noi să dăm un răspuns.

Autor: Andrei Szabo / 18 Mar. 2018

VIDEO / George Pușcaș a ajuns la 7 goluri în 8 meciuri în Serie B

 Vârful de 21 de ani a deschis scorul în meciul cu Palermo.

Autor: Maria Sorescu / 18 Mar. 2018

VIDEO / Antrenorul Cristi Pustai a recitat o poezie după victoria cu Concordia

 Cristi Pustai, antrenorul lui Gaz Metan Mediaș, a promis că va recita câte o poezie după fiecare victorie a echipei sale.