Povestea lui Cheryl Weill, triatlonista care a învățat să înoate la 60 de ani

Autor: Maria Sorescu

Cheryl Weill este cea mai vârstnică participantă la Ironman Kona, eveniment de anduranță care presupune înotul pe distanța de 3,86 km, 180 de km de mers cu bicicleta și 42,195 km de alergare.

Ea are 72 de ani și o poveste remarcabilă, mai ales prin prisma faptul că a învățat să înoate abia la 60 de ani.

„Am auzit pentru prima dată de concursurile Ironman în anii 80, dar cariera mea de neurocercetător îmi acapara tot timpul și nu mă gândeam să particip”, a declarat Cheryl Weill pentru triathlete.com.

Abia în 2004 s-a hotărât sa participe la triatloane, dar nu știa să înoate. Alerga, mergea pe bicicletă, dar nu înota.

„Un prieten biciclist m-a încurajat să încerc să învăț să înot, iar activitatea asta mi-a dat multă energie, pe lângă bătăile de cap aferente. Am acceptat provocarea și nu m-am dat bătută, deși am avut tentația să renunț de câteva ori”, a povestit  Cheryl Weill.

Femeia de 72 de ani locuiește și se antrenează în Colorado. Ea și-a câștigat locul la Ironman Kona după ce a fost singura femeie care a terminat  Ironman Maryland în 2016, la categoria ei de vârstă, cu timpul de 13:59:02, un timp decent la orice vârstă într-o asemenea probă.

Cheryl Weill și-a propus doar să termine Ironman Kona, fără să se accidenteze, după care vrea să se dedice mai mult ciclismului. Vrea să viziteze lumea pe bicicletă.

Întrebată de jurnaliștii americani care este secretul energiei sale, Cheryl Weill a explicat: „Cred că un element care contează în lupta cu bătrânețea este să-ți propui un obiectiv sau mai multe. Să ai o listă cu lucruri de făcut și pe care să le urmezi cu pasiune. Triatlonul a fost unul dintre obiectivele mele și chiar mă bucuram când oamenii treceau pe lângă mine în cursă și îmi spuneau că vor să fie ca mine peste ani și ani”.

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 15 Dec. 2017

Raluca Strămăturaru, lider în Cupa Națiunilor la sanie

 Raluca Strămăturaru, sportivă legitimată la CSAMB Predeal, traversează o perioadă excelentă și abordează cu speranțe îndreptățite Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang (Coreea de Sud), din februarie 2018.

Autor: Maria Sorescu / 01 Dec. 2017

Agenția Mondială Antidoping a suspendat provizoriu laboratorul antidoping de la București

Lovitură importantă pentru Laboratorul antidoping de la București.

Autor: Maria Sorescu / 27 Noi. 2017

Cele mai utile 5 sporturi anti stres

 Sportul este una dintre cele mai bune metode de a înlătura stresul, însă și aici sunt sporturi și sporturi.

Ştiri recente:

Autor: Nicolas Grama / 16 Dec. 2017

Moment istoric pentru Napoli: Hamsik l-a egalat pe Maradona. Comparație statistică între cei doi

 Marek Hamsik a intrat în cărțile de istorie ale lui Napoli, după ce a egalat un record deținut de Diego Maradona.

Autor: Nicolas Grama / 16 Dec. 2017

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu arată bine: 4 victorii consecutive, fără gol primit

 Răzvan Lucescu pare să fi găsit strategia câștigătoare pentru PAOK Salonic, echipă care a câștigat ultimele patru meciuri.

Autor: Daniel Samoilă / 16 Dec. 2017

Premier League: Manchester City, en fanfare spre titlu. Victorie clară cu Tottenham în derby-ul etapei

Runda a 18-a din Premier League a programat derby-ul zilei de sâmbătă pe Etihad Stadium, acolo unde liderul Manchester City primea vizita lui Tottenham.