UEFA a anunțat componența diviziilor pentru Liga Națiunilor. România este în seria a treia

Autor: Nicolas Grama

UEFA lansează Liga Națiunilor din 2018, o competiție care va înlocui meciurile amicale.

Forul european a prezentat oficial componenţa celor patru divizii valorice pentru noua întrecere, pe baza coeficientului naţional.

În funcție de clasarea din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2018, România a fost plasată în seria a treia valorică.

Tricolorii lui Cosmin Contra vor evolua în divizia C, alături de Ungaria, Scoţia, Slovenia, Grecia, Serbia, Albania, Norvegia, Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda, Cipru, Estonia şi Lituania.

Echipele vor fi împărţite în trei grupe de patru selecţionate, iar o grupă va rămâne doar cu trei echipe. Câştigătoarele grupelor vor promova în divizia B, iar echipele de pe ultimul loc vor retrograda în divizia D.

Cele mai bune patru echipe care nu obţin calificarea la Euro 2020 vor juca un baraj în martie 2020, la care se va pune în joc un loc la turneul final.

În divizia A vor juca Germania, Portugalia, Belgia, Spania, Franţa, Anglia, Elveţia, Italia, Polonia, Islanda, Croaţia şi Olanda. Acestea vor fi repartizate în patru grupe de câte trei echipe.

În divizia B vor evolua Austria, Ţara Galilor, Rusia, Slovacia, Suedia, Ucraina, Irlanda, Bosnia-Herţegovina, Irlanda de Nord, Danemarca, Cehia şi Turcia, de asemenea în patru grupe de câte trei echipe.

Divizia D va fi formată din Azerbaidjan, Macedonia, Belarus, Georgia, Armenia, Letonia, Insulele Feroe, Luxemburg, Kazahstan, Moldova, Liechtenstein, Malta, Andorra, Kosovo, San Marino şi Gibraltar (patru grupe de câte patru).

Faza grupelor din Liga Națiunilor va avea loc din septembrie 2018 până în noiembrie 2018, iar Final Four-ul (doar pentru Divizia A) în iunie 2019.

Clasamentul din Liga Naţiunilor va oferi capii de serie la preliminariile europene ale turneelor finale ale Campionatului European şi Cupei Mondiale, dar şi patru din cele 24 de echipe participante la Euro-2020. 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolas Grama / 15 Dec. 2017

Retrageri fotbalistice: Dan Roman și Kim Kallstrom vor pune ghetele în cui

 Doi fotbaliști cunoscuți publicului românesc și-au anunțat retragerea din activitatea sportivă.

Autor: Nicolas Grama / 15 Dec. 2017

Cristi Chivu a obținut licența de antrenor în Italia

 Fostul căpitan al naționalei noastre, Cristian Chivu, a trecut cu bine examenul pentru licenţa UEFA A, a doua categorie de antrenor, pe care l-au susţinut la Coverciano, a anunţat Federaţia Italiană de Fotbal.

Autor: Daniel Samoilă / 14 Dec. 2017

Conflict la AC Milan între frații Donnarumma și șefii clubului

 AC Milan are un sezon sub așteptări în Serie A până în acest moment, iar în cadrul clublui există și probleme cu unii jucători.

Ştiri recente:

Autor: Daniel Samoilă / 15 Dec. 2017

Inedit. Ronnie O’Sullivan a dormit în timpul unui meci din Openul Scoției, dar la final a câștigat

 Moment inedit petrecut la Openul Scoției la snooker. Una dintre legendele acestui sport, englezul Ronnie O’Sullivan a dortmit în timpul duelului cu Li Hand, din 16-imile competiției. 

Autor: Maria Sorescu / 15 Dec. 2017

Robert Glință, bronz european și record național la campionatele în bazin scurt din Danemarca

 România a obținut prima medalie la Campionatele Europene de nataţie în bazin scurt din Danemarca.

Autor: Daniel Samoilă / 15 Dec. 2017

Norvegia, calificare en-fanfare în finala Campionatului Mondial de handbal feminin

 Norvegia, campioana mondială en-titre, a reușit o calificare spectaculoasă în finala Campionatului Mondial de handbal feminin, ce are loc în Germania. a