UEFA a anunțat componența diviziilor pentru Liga Națiunilor. România este în seria a treia

Autor: Nicolas Grama

UEFA lansează Liga Națiunilor din 2018, o competiție care va înlocui meciurile amicale.

Forul european a prezentat oficial componenţa celor patru divizii valorice pentru noua întrecere, pe baza coeficientului naţional.

În funcție de clasarea din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2018, România a fost plasată în seria a treia valorică.

Tricolorii lui Cosmin Contra vor evolua în divizia C, alături de Ungaria, Scoţia, Slovenia, Grecia, Serbia, Albania, Norvegia, Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda, Cipru, Estonia şi Lituania.

Echipele vor fi împărţite în trei grupe de patru selecţionate, iar o grupă va rămâne doar cu trei echipe. Câştigătoarele grupelor vor promova în divizia B, iar echipele de pe ultimul loc vor retrograda în divizia D.

Cele mai bune patru echipe care nu obţin calificarea la Euro 2020 vor juca un baraj în martie 2020, la care se va pune în joc un loc la turneul final.

În divizia A vor juca Germania, Portugalia, Belgia, Spania, Franţa, Anglia, Elveţia, Italia, Polonia, Islanda, Croaţia şi Olanda. Acestea vor fi repartizate în patru grupe de câte trei echipe.

În divizia B vor evolua Austria, Ţara Galilor, Rusia, Slovacia, Suedia, Ucraina, Irlanda, Bosnia-Herţegovina, Irlanda de Nord, Danemarca, Cehia şi Turcia, de asemenea în patru grupe de câte trei echipe.

Divizia D va fi formată din Azerbaidjan, Macedonia, Belarus, Georgia, Armenia, Letonia, Insulele Feroe, Luxemburg, Kazahstan, Moldova, Liechtenstein, Malta, Andorra, Kosovo, San Marino şi Gibraltar (patru grupe de câte patru).

Faza grupelor din Liga Națiunilor va avea loc din septembrie 2018 până în noiembrie 2018, iar Final Four-ul (doar pentru Divizia A) în iunie 2019.

Clasamentul din Liga Naţiunilor va oferi capii de serie la preliminariile europene ale turneelor finale ale Campionatului European şi Cupei Mondiale, dar şi patru din cele 24 de echipe participante la Euro-2020. 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

Autor: Dionisie Rotaru / 17 Mar. 2018

Contra a anunțat lotul pentru amicalele cu Israel și Suedia. Câteva nume noi, dar și multe nume vechi

   Selecționerul României, Cosmin Contra a anunțat lotul de 27 de jucători cu care va aborda meciurile de pe 24 și 27 martie, cu Israel, respectiv Suedia.

Autor: Maria Sorescu / 16 Mar. 2018

Cei 23 de fotbaliști ai naționalei de tineret care vor merge în cantonamentul din Anglia

 Cei mai mulți jucători sunt dați la lot de campioana Viitorul, care nu mai puțin de șase, printre care și Ianis Hagi.

Autor: Daniel Samoilă / 16 Mar. 2018

S-au tras la sorți meciurile din sferturile UEFA Europa League. Atletico-Sporting, cel mai tare duel

 A doua competiție ca valoare de pe continent, UEFA Europa League și-a definitivat meciurile din sferturile de finală.

Ştiri recente:

Autor: Dionisie Rotaru / 17 Mar. 2018

Contra a anunțat lotul pentru amicalele cu Israel și Suedia. Câteva nume noi, dar și multe nume vechi

   Selecționerul României, Cosmin Contra a anunțat lotul de 27 de jucători cu care va aborda meciurile de pe 24 și 27 martie, cu Israel, respectiv Suedia.

Autor: Andrei Szabo / 16 Mar. 2018

Zero pe toate planurile. Viitorul și CSU Craiova au făcut un meci demn de play-out

 Meciul dintre Viitorul și CSU Craiova a dezamăgit. Toată lumea se aștepta la un duel spectaculos, însă partida a fost închisă, cu puține ocazii și multe cartonașe galbene.

Autor: Maria Sorescu / 16 Mar. 2018

OFICIAL: Helle Thomsen, demisă de la CSM București. „Știam dinaintea meciului cu Bistrița”

 Helle Thomsen a fost demisă de la CSM Bucureşti, iar informația a fost confirmată de antrenoarea daneză.