Cinci gimnaste de urmărit la Campionatul Mondial. Larisa Iordache, printre favorite

Autor: Daniel Samoilă

O nouă ediție a Campionatelor Mondiale de gimnastică va începe săptămâna viitoare, la Montreal, în Canada.

Calificările vor debuta marți, iar specialiștii au întocmit un top cinci al gimnastelor de urmărit, printre care se numără și Larisa Iordache. 

Topul ia în calcul atât sportivele cu potențial la medalii, dar și remarcabila prezență a veteranei Oksana Șușovitina.

 

1. Regan Smith (Statele Unite Ale Americii) 

Campioana Cupei Americii la gimnastică, Regan Smith se anunță un adevărat star la Mondiale. În vârstă de 17 ani și cu debutul carierei în 2004, Regan are șanse mari la aur, după ce a câștigat proba de individual compus la naționalele Statelor Unite, având o medie de 3,4 puncte, peste cea a lui Simon Biles. 

 

2. Larisa Iordache (România)

Principala gimnastă ca valoare din lotul României este Larisa Iordache. Larisa are două medalii la individual compus: un argint la Mondialul din 2014 și un bronz în 2015. Accidentarea din sezonul anterior a făcut-o pe sportivă să nu participe la Olimpiada de la Rio, acolo unde Cătălina Ponor a avut o evoluție bună. 

Iordache a revenit în competiții luna anterioară, obținând aurul la individual compus la Jocurile Mondiale Universitare. În opinia americanilor, Larisa este principala adversară a lui Smith pentru aurul probei la Mondialul de la Montreal. 

 

3. Sanne Wevers (Olanda) 

O altă gimnastă de urmărit este batava Wevers. Campioană olimpică la bârnă și medaliată cu argint la Mondial, Wevers a fost singura competitoare de la Olimpiadă care i-a luat aurul lui Biles într-o probă. La 25 de ani, Wevers a devenit cea mai învârstă campioană olimpică din 1986 cu titlul său la bârnă. 

Wevers se anunță o favorită la aur, asta deși a terminat doar pe cinci la Europenele de la Cluj, din luna aprilie. 

 

4. Maria Paseka (Rusia) 

Rusoaica Paseka are două medalii la sărituri, un bronz la Londra 2012 și un argint la Rio 2016. Este singura gimnastă prezentă la Mondiale cu două medalii la două ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice. Paseka este o specialistă la sărituri, acolo unde le are ca principale adversare pe Simon Biles și Hong Un-Jong (Coreea de Nord), dar rezultatele din 2017 nu o avantajează. Doar un loc patru la Europene și bronz la Jocurile Mondiale Universitare.

 

5. Oksana Șușovitina (Uzbekistan) 

Este cea mai în vârstă gimnastă din istorie aflată încă în activitate. La 41 de ani, Șușovitina are medalii la Jocurile Olimpice din 1992 și 2008, iar la Rio a concurat în proba sa preferată-săriturile. Uzbeca a câștigat ultimul sa medalie la un Mondial, în 2011, iar în 2013 a fost în finala la sărituri.

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim ! 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Feb. 2024

VIDEO / Din toată inima pentru Team Romania, melodia care-i va impulsiona pe sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris

 Trupa Voltaj aduce o notă de inspirație și susținere pentru sportivii calificați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Dec. 2023

Opinie / După ce a trimis sportul în plan secund, Ciolacu cere sportului banii pe care guvernul său poate să-i ofere

 Încurcate sunt căile politicii românești. Sau mai degrabă nămoloase.

Autor: Mihai Constantin / 05 Dec. 2023

Top 10 cel mai bine plătite sportive din lume

 Coco Gauff s-a bucurat de cel mai important sezon al carierei sale în 2023 pe teren, iar acest lucru s-a simțit și în conturile bancare.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Mar. 2024

Special / Narcotraficanții și fotbalul. Di Maria și Messi, amenințați de flagelul care a îndoliat Columbia și care acaparează Argentina

 În lumea fotbalului sud-american, Columbia și Argentina au fost mereu considerate două puteri. 

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Mar. 2024

Analiză / De Zerbi, principiile unui antrenor cu strategie ofensivă

 În peisajul atât de dinamic al fotbalului modern, puțini antrenori au avut un impact atât de profund ca Roberto De Zerbi.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Mar. 2024

Povestea lui Faustino Oro, copilul de 10 ani care l-a învins pe Magnus Carlsen

 În lumea șahului, despre Faustino Oro se spune că are o minte-brici sau mai degrabă fulger.