Rusia și Serbia au completat tabloul semifinalelor de la EuroBasket: Dueluri interesante în penultimul act

ziaruldesport.ro - Baschet / Autor: Alexandru Pavel / Data: 13 Sep. 2017

 

Rusia și Serbia au completat tabloul semifinalelor de la Campionatul European de baschet, după ce și-au câștigat meciurile din faza sferturilor de finală, în cursul zilei de miercuri.

În prima confruntare a zilei, Grecia, lipsită de aportul vedetelor Antetokounmpo, Koufos sau Spanoulis (cel din urmă retrăgându-se din naționala elenă), avea să întâlnească Rusia, o formație care se bazează în special pe nucleul de baschetbaliști de la TSKA Moscova.

Grecii au început mult mai bine partida din sferturi, terminând primul sfert cu un avantaj considerabil, 24-17. Jocul bun în special pe fază defensivă al elenilor a continuat și în a doua parte a primei reprize, câștigată de ruși însă, dar la limită, scor 14-13.

După reluarea jocului, Shved a prins un nou meci mare, conducându-și echipa mai întâi spre egalare, pentru ca desprinderea decisivă să se realize în ultimul sfert, adjudecat de Rusia la șapte puncte diferență. Shved a fost MVP-ul disputei, reușind nu mai puțin de 26 de puncte. Mozgov s-a remarcat cu un „double-double” (15 puncte și 10 recuperări).

Scorul final a fost 74-69 în favoarea rușilor (17-24, 14-13, 20-16, 23-16), care obțin biletele pentru semifinale.

 

În al doilea meci al zilei, Serbia pornea ca mare favorită în fața Italiei, pe care-i învinseseră destul de clar într-un turneu amical disputat înaintea competiției continentale. 

Calculele hârtiei au fost respectate încă din debut, cu toate că italienii au reușit să se mențină aproape de adversari în primele 10 minute, încheiate cu scorul de 18-17 în favoarea Serbiei, care avea să defileze până la pauză, mărindu-și avantajul până la 11 puncte.

Antrenorul italian Messina și-a motivat baschetbaliștii la cabine, iar italienii au jucat bine la recuperare în al treilea sfert, încheiat la egalitate cu puncte puține, scor 15-15. Nu același lucru s-a întâmplat și în ultimul act, câștigat de aceeași sârbi conduși din teren de imperialul Bogdan Bogdanovici, autor a 22 de puncte, șase recuperări și patru pase decisive.

Serbia se califică astfel în penultimul act de la EuroBasket 2017, cu scorul de 83-67 (18-17, 26-16, 15-15, 24-19), având o șansă importantă de a ajunge în finala turneului.

 

În primele două sferturi de finală ale Campionatului European, Spania a trecut de Germania, scor 84-72, în timp ce Slovenia a învins Letonia (103-97).

În semifinale se vor întâlni Spania și Slovenia, într-o partidă ce se va disputa în cursul zilei de joi, iar de cealaltă parte a tabloului se vor afla Rusia și Serbia, în derby-ul slavon pentru accederea în finala competiției.

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !  

 

Comentarii Facebook

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

ziaruldesport.ro / Baschet Autor: Nicolas Grama / 23 Sep. 2017

Carmelo Anthony trece la Oklahoma City după un schimb neașteptat cu New York Knicks

 Oklahoma City și New York Knicks au ajuns la un acord pentru un transfer important înaintea startului noului sezon din NBA.

ziaruldesport.ro / Baschet Autor: Nicolas Grama / 19 Sep. 2017

Juan Carlos Navarro a semnat un contract pe 10 ani cu Barcelona

Baschetbalistul Juan Carlos Navarro joacă de 20 de ani pentru Barcelona și vrea să-și petreacă și următorii 10 ani la clubul catalan.

Pag. 1 din 364 | 2 art./pag. | Total 728 art.

Cele mai noi articole