De la viitor lider mondial la....model. Eugenie Bouchard și o cădere bruscă în circuitul WTA

ziaruldesport.ro - Editoriale / Autor: Daniel Samoilă / Data: 13 Sep. 2017

 Circuitul WTA este, în esență, atipic. Multe jucătoare sunt inconstante, poziția de lider mondial se schimbă de la o lună la alta (bine, asta cât timp e Serena gravidă sau accidentată). Însă un caz mai special o are în lumină pe Eugenie Bouchard. 

Nu am ales întâmplător cuvântul "lumină", pentru că Genie dorește mai degrabă să fie în...lumina reflectoarelor. Sportiva din Canada a avut un început de carieră tare interesant, ascensiunea ei începând din 2013 și culminând un an mai târziu, la Wimbledon, cu o finală pierdută în fața Petrei Kvitova. De menționat că Genie a eliminat-o și pe Simona, în semifinale. 

De altfel, 2014 a fost anul ei de glorie, cu semifinale la Aussie Open, Roland Garros, finală la Wimbledon și doar optimi de finală la US Open. De atunci însă Genie profesează mai bine în modeling. A pozat într-o revistă, a atras atenția multor bărbați, dar atât. 

Coborârea lui Bouchard (și are doar 23 de ani !) este un mare semn de întrebare în privința acestei sportive. În ultimii doi ani, spre exemplu, Genie a atras atenția mai mult pe twitter, acolo unde a pierdut un pariu cu un fan după Superbowl, și a trebuit să iasă cu el la o cină. 

În rest, în turneele la care ia parte se oprește în turul doi sau, cel mult, se oprește în sferturi. Căderea inexplicabilă poate fi și de la faptul că are contracte semnate cu mulți sponsori din domenii diferite, iar concentrarea sa pe tenis este minimă. Altfel, greu de realizat o conexiune între jucătoarea din 2013, 2014, în care primea titlul pentru jucătoarea care a impresionat cel mai mult în acel sezon și versiunea din 2017, o Genie Bouchard mai degrabă model decât sportivă. 

Timpul ne va da un răspuns final în privința carierei sale. Dar o decizie pentru ce ar vrea să facă mai mult ar fi benefică pentru imaginea sa de viitor. 

 

Comentarii Facebook

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

ziaruldesport.ro / Editoriale Autor: Dionisie Rotaru / 24 Sep. 2017

Vasile cel Mare sau Vasile cel mic? Încă o șansă pentru Miriuță

 Vasile Miriuță și-a îndeplinit visul de a ajunge antrenor la Dinamo. Dar va reuși el pe banca tehnică a alb-roșilor? Istoricul său ca antrenor este unul alambicat, marcat deseori de neșansă.

ziaruldesport.ro / Editoriale Autor: Daniel Samoilă / 20 Sep. 2017

Efectul "Hames" pe ruta Bogota-Munchen

 Ziarul de Sport vă oferă un editorial dedicat lui James Rodriguez, jucătorul lui Bayern care încântă o țară întreagă și e considerat o adevărată vedetă la Munchen. 

Pag. 1 din 73 | 2 art./pag. | Total 145 art.

Cele mai noi articole