De la viitor lider mondial la....model. Eugenie Bouchard și o cădere bruscă în circuitul WTA

Autor: Daniel Samoilă

 Circuitul WTA este, în esență, atipic. Multe jucătoare sunt inconstante, poziția de lider mondial se schimbă de la o lună la alta (bine, asta cât timp e Serena gravidă sau accidentată). Însă un caz mai special o are în lumină pe Eugenie Bouchard. 

Nu am ales întâmplător cuvântul "lumină", pentru că Genie dorește mai degrabă să fie în...lumina reflectoarelor. Sportiva din Canada a avut un început de carieră tare interesant, ascensiunea ei începând din 2013 și culminând un an mai târziu, la Wimbledon, cu o finală pierdută în fața Petrei Kvitova. De menționat că Genie a eliminat-o și pe Simona, în semifinale. 

De altfel, 2014 a fost anul ei de glorie, cu semifinale la Aussie Open, Roland Garros, finală la Wimbledon și doar optimi de finală la US Open. De atunci însă Genie profesează mai bine în modeling. A pozat într-o revistă, a atras atenția multor bărbați, dar atât. 

Coborârea lui Bouchard (și are doar 23 de ani !) este un mare semn de întrebare în privința acestei sportive. În ultimii doi ani, spre exemplu, Genie a atras atenția mai mult pe twitter, acolo unde a pierdut un pariu cu un fan după Superbowl, și a trebuit să iasă cu el la o cină. 

În rest, în turneele la care ia parte se oprește în turul doi sau, cel mult, se oprește în sferturi. Căderea inexplicabilă poate fi și de la faptul că are contracte semnate cu mulți sponsori din domenii diferite, iar concentrarea sa pe tenis este minimă. Altfel, greu de realizat o conexiune între jucătoarea din 2013, 2014, în care primea titlul pentru jucătoarea care a impresionat cel mai mult în acel sezon și versiunea din 2017, o Genie Bouchard mai degrabă model decât sportivă. 

Timpul ne va da un răspuns final în privința carierei sale. Dar o decizie pentru ce ar vrea să facă mai mult ar fi benefică pentru imaginea sa de viitor. 

Poate te interesează şi:

Autor: Daniel Samoilă / 10 Noi. 2017

Suntem zmei în amicale, dar ce facem în oficiale?

 Ziarul de Sport vă oferă un editorial despre naționala României, care obține rezultate mari în amicale, dar în oficiale uită de performanță. 

Autor: Maria Sorescu / 06 Noi. 2017

Gnohere-Alibec, esența unei prietenii concurențiale

Harlem Gnohere şi Denis Alibec au o strânsă relaţie de prietenie, deși cei doi se luptă pentru postul de titular la FCSB.

Autor: Nicolas Grama / 03 Noi. 2017

Turnul din Tandil nu se înclină: Del Potro și abnegația unui campion

Juan Martin del Potro este la un singur succes de un an remarcabil, care l-ar putea trimite la Turneul Campionilor de la Londra.

Ştiri recente:

Autor: Daniel Samoilă / 20 Noi. 2017

Șumudică, spaima antrenorilor în Turcia! Trei tehnicieni demiși după un meci cu Kayserispor

Marius Șumudică traversează o perioadă fastă a carierei sale de antrenor. După ce a luat titlul în România cu Astra Giurgiu, tehnicianul român a reușit să o transforme pe Kayserispor într-o echipă cu pretenții la Cupele Europene. 

Autor: Daniel Samoilă / 20 Noi. 2017

Marcel Pușcaș va candida la șefia Federației Române de Fotbal

În vârstă de 57 de ani, Marcel Pușcaș, fost mare jucător la Steaua București și Rapid București, a declarat că va candida pentru șefia Federației Române de Fotbal.  Alegerile vor avea loc pe 4 martie, în 2018. 

Autor: Daniel Samoilă / 20 Noi. 2017

Au ajuns la capătul răbdării! Fanii lui West Ham sună la poliție pentru că echipa lor nu câștigă

 Fanii lui West Ham au ajuns la capătul răbdării. Ei au sunt la numărul de urgență al Poliției (999) pentru a anunța că nu mai suportă rezultatele pe care le are echipa lor favorită.