De la viitor lider mondial la....model. Eugenie Bouchard și o cădere bruscă în circuitul WTA

Autor: Daniel Samoilă

 Circuitul WTA este, în esență, atipic. Multe jucătoare sunt inconstante, poziția de lider mondial se schimbă de la o lună la alta (bine, asta cât timp e Serena gravidă sau accidentată). Însă un caz mai special o are în lumină pe Eugenie Bouchard. 

Nu am ales întâmplător cuvântul "lumină", pentru că Genie dorește mai degrabă să fie în...lumina reflectoarelor. Sportiva din Canada a avut un început de carieră tare interesant, ascensiunea ei începând din 2013 și culminând un an mai târziu, la Wimbledon, cu o finală pierdută în fața Petrei Kvitova. De menționat că Genie a eliminat-o și pe Simona, în semifinale. 

De altfel, 2014 a fost anul ei de glorie, cu semifinale la Aussie Open, Roland Garros, finală la Wimbledon și doar optimi de finală la US Open. De atunci însă Genie profesează mai bine în modeling. A pozat într-o revistă, a atras atenția multor bărbați, dar atât. 

Coborârea lui Bouchard (și are doar 23 de ani !) este un mare semn de întrebare în privința acestei sportive. În ultimii doi ani, spre exemplu, Genie a atras atenția mai mult pe twitter, acolo unde a pierdut un pariu cu un fan după Superbowl, și a trebuit să iasă cu el la o cină. 

În rest, în turneele la care ia parte se oprește în turul doi sau, cel mult, se oprește în sferturi. Căderea inexplicabilă poate fi și de la faptul că are contracte semnate cu mulți sponsori din domenii diferite, iar concentrarea sa pe tenis este minimă. Altfel, greu de realizat o conexiune între jucătoarea din 2013, 2014, în care primea titlul pentru jucătoarea care a impresionat cel mai mult în acel sezon și versiunea din 2017, o Genie Bouchard mai degrabă model decât sportivă. 

Timpul ne va da un răspuns final în privința carierei sale. Dar o decizie pentru ce ar vrea să facă mai mult ar fi benefică pentru imaginea sa de viitor. 

Poate te interesează şi:

Autor: Viorel Berbece / 09 Mai 2018

Banderola ca accesoriu sau despre nevoia de lideri în Liga 1

   FCSB se poate să fi pierdut titlul și pentru că nu a avut un lider veritabil în teren. Dar chestiunea banderolei nu e o problemă doar la fostul lider din Liga 1, ci la majoritatea echipelor din primul eșalon de la noi.

Autor: Andrei Szabo / 04 Mai 2018

Analiză / Ce i-a lipsit naționalei de hochei a României pentru a avea rezultate mai bune la Mondial

 Naționala de hochei pe gheață a României nu a retrogradat din divizia a treia valorică a Campionatului Mondial, dar a avut mari emoții în acest sens.

Autor: Andrei Szabo / 02 Mai 2018

Cât de mult au contat portarii în semifinala Real Madrid-Bayern Munchen ?

 Confruntarea dintre Real Madrid și Bayern Munchen, din Liga Campionilor, a generat discuții aprinse peste tot în lume, iar mulți au conchis că nemții meritau mai mult.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 21 Mai 2018

Andreea Verdeș și Denisa Mailat au obținut medalii de argint și de bronz la Cupa Irina Deleanu de gimnastică ritmică

 Cupa Irina Deleanu a fost cea mai importantă competiţie de gimnastică ritmică găzduită în această lună în România, la Sala Polivalentă din Capitală.

Autor: Maria Sorescu / 21 Mai 2018

Andrei Gag, argint la reuniunea IAAF World Challenge de la Osaka

 Atletul Andrei Gag a reprezentat România la reuniunea atletică de la Osaka, din cadrul IAAF World Challenge. 

Autor: Andrei Szabo / 21 Mai 2018

Belgia merge la Cupa Mondială fără Nainggolan, Origi și Mirallas. Iată lotul „diavolilor”

 Roberto Martinez, selecționerul Belgiei, a anunțat lotul lărgit de jucători în vederea participării la Cupa Mondială 2018.