De la viitor lider mondial la....model. Eugenie Bouchard și o cădere bruscă în circuitul WTA

Autor: Daniel Samoilă

 Circuitul WTA este, în esență, atipic. Multe jucătoare sunt inconstante, poziția de lider mondial se schimbă de la o lună la alta (bine, asta cât timp e Serena gravidă sau accidentată). Însă un caz mai special o are în lumină pe Eugenie Bouchard. 

Nu am ales întâmplător cuvântul "lumină", pentru că Genie dorește mai degrabă să fie în...lumina reflectoarelor. Sportiva din Canada a avut un început de carieră tare interesant, ascensiunea ei începând din 2013 și culminând un an mai târziu, la Wimbledon, cu o finală pierdută în fața Petrei Kvitova. De menționat că Genie a eliminat-o și pe Simona, în semifinale. 

De altfel, 2014 a fost anul ei de glorie, cu semifinale la Aussie Open, Roland Garros, finală la Wimbledon și doar optimi de finală la US Open. De atunci însă Genie profesează mai bine în modeling. A pozat într-o revistă, a atras atenția multor bărbați, dar atât. 

Coborârea lui Bouchard (și are doar 23 de ani !) este un mare semn de întrebare în privința acestei sportive. În ultimii doi ani, spre exemplu, Genie a atras atenția mai mult pe twitter, acolo unde a pierdut un pariu cu un fan după Superbowl, și a trebuit să iasă cu el la o cină. 

În rest, în turneele la care ia parte se oprește în turul doi sau, cel mult, se oprește în sferturi. Căderea inexplicabilă poate fi și de la faptul că are contracte semnate cu mulți sponsori din domenii diferite, iar concentrarea sa pe tenis este minimă. Altfel, greu de realizat o conexiune între jucătoarea din 2013, 2014, în care primea titlul pentru jucătoarea care a impresionat cel mai mult în acel sezon și versiunea din 2017, o Genie Bouchard mai degrabă model decât sportivă. 

Timpul ne va da un răspuns final în privința carierei sale. Dar o decizie pentru ce ar vrea să facă mai mult ar fi benefică pentru imaginea sa de viitor. 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolas Grama / 23 Dec. 2017

Are nevoie Real Madrid de transferuri ?

  Eșecul celor de la Real Madrid în fața Barcelonei, 0-3 pe Santiago Bernabeu, pune în discuție un subiect important.

Autor: Daniel Samoilă / 10 Noi. 2017

Suntem zmei în amicale, dar ce facem în oficiale?

 Ziarul de Sport vă oferă un editorial despre naționala României, care obține rezultate mari în amicale, dar în oficiale uită de performanță. 

Autor: Maria Sorescu / 06 Noi. 2017

Gnohere-Alibec, esența unei prietenii concurențiale

Harlem Gnohere şi Denis Alibec au o strânsă relaţie de prietenie, deși cei doi se luptă pentru postul de titular la FCSB.

Ştiri recente:

Autor: Vasile Cenușă / 20 Ian. 2018

To be continued! Ana Bogdan nu poate trece și de Madison Keys

   Surpriza României de la Australian Open, Ana Bogdan a fost învinsă în turul al treilea de finalista de la US Open, americanca Madison Keys.

Autor: Daniel Samoilă / 19 Ian. 2018

Alexis Sanchez, criticat de un fost internațional englez după decizia de a pleca de la Arsenal

Chilianul Alexis Sanchez are șanse foarte mari să se transfere de la Arsenal la Manchester United, iar această decizie l-a nemulțumit pe Martin Keown, fost internațional englez.

Autor: Daniel Samoilă / 19 Ian. 2018

O nouă victorie fără emoții. CSM București câștigă cu Danubius Galați în etapa a 13-a din Liga Florilor

Etapa a 13-a din Liga Florilor a debutat în Sala Polivalentă din București, acolo unde campioana CSM a jucat contra lui Danubius Galați.