A 131-a sesiune a Comitetului Olimpic Internațional, la Lima. Iată ce se discută

Autor: Pompiliu Constantin

Pe coasta Oceanului Pacific, la Lima, toți membri importanți ai Comitetului Olimpic Internațional s-au reunit pentru a 131-a sesiune a organismului condus de germanul Thomas Bach.

Rolul acestei întâlniri este de a dezbate problemele importante cu care se confruntă olimpismul și sportul mondial.

Este o reuniune anuală, organizată mereu în alt oraș, ocazie cu care autoritatea supremă a mișcării olimpice ia decizii cu privire la bunul mers al acestui for.

Cele mai importante subiecte care vor fi discutate la această reuniune se vor referi la pregătirea Jocurilor Olimpice din 2024 și 2028, iar în acest sens organizatorii din Paris și Los Angeles vor veni în fața reprezentanților CIO și vor prezenta planul de lucru.

Se va semna un acord tripartit între Paris, Los Angeles și CIO, care reglementează fiecare pas pe care îl vor face aceste orașe, dar și forul internațional, pentru găzduirea Jocurilor Olimpice.

De asemenea, se va discuta pe seama problemelor existente în organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2018, din Coreea de Sud, în contextul problemelor politice cu Coreea de Nord.

„Jocurile Olimpice reprezintă o ancoră de stabilitate în vremuri tulburi”, a fost fraza preferată a președintelui Thoas Bach în cuvântarea de deschidere de la Lima, semn că se vor face eforturi pentru a rezolva măcar în plan sportiv relațiile cu oficialii de la Phenian.

85 din cei 94 de membri cu drept de vot ai CIO sunt prezenți la reuniunea de la Lima. Lipsesc însă și nume importante precum reprezentantul Chinei, Yang Yang, cel al Kuwaitului, șeicul Ahmad Al-Fahad Al-Sabah, șeicul Qatar-ului Tamim Bin Hamad Al-Thani, namibianul Frankie Fredericks sau rusoaica Yelena Isinbayeva.

Presa sud-americană a speculat că aceștia au refuzat venirea la Lima în mare parte după raidul poliției braziliene în casa coordonatorului Jocurilor Olimpice de la Rio, Carlos Nuzman. Acesta este acuzat de legături ilegale cu mai mulți membri CIO din alte țări. Jurnaliștii brazilieni susțin că mai mulți reprezentanți ai CIO nu au venit în Peru deoarece se tem ca nu cumva poliția să profite de acordul de extrădare existent între Peru și Brazilia și să-i aresteze în dosarul Nuzman.

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

Autor: Daniel Samoilă / 13 Noi. 2017

Inedit/ Un teren de tenis a fost instalat într-o biserică din Milano

 Artistul american Asad Raza a proiectat un teren de tenis într-o biserică din Milano și care e deschis pentru vizitatori.

Autor: Nicolas Grama / 07 Noi. 2017

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a atras un sponsor important

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a semnat un parteneriat pentru sprijinirea performanței sportive pe trei ani cu BCR, care se ridică la aproximativ 500.000 de euro anual.

Autor: Nicolas Grama / 02 Noi. 2017

VIDEO / Valurile uriașe din Japonia, luate cu asalt de surferi

 Taifunul Lan a măturat coastele Japoniei în urmă cu câteva zile.

Ştiri recente:

Autor: Daniel Samoilă / 20 Noi. 2017

Șumudică, spaima antrenorilor în Turcia! Trei tehnicieni demiși după un meci cu Kayserispor

Marius Șumudică traversează o perioadă fastă a carierei sale de antrenor. După ce a luat titlul în România cu Astra Giurgiu, tehnicianul român a reușit să o transforme pe Kayserispor într-o echipă cu pretenții la Cupele Europene. 

Autor: Daniel Samoilă / 20 Noi. 2017

Marcel Pușcaș va candida la șefia Federației Române de Fotbal

În vârstă de 57 de ani, Marcel Pușcaș, fost mare jucător la Steaua București și Rapid București, a declarat că va candida pentru șefia Federației Române de Fotbal.  Alegerile vor avea loc pe 4 martie, în 2018. 

Autor: Daniel Samoilă / 20 Noi. 2017

Au ajuns la capătul răbdării! Fanii lui West Ham sună la poliție pentru că echipa lor nu câștigă

 Fanii lui West Ham au ajuns la capătul răbdării. Ei au sunt la numărul de urgență al Poliției (999) pentru a anunța că nu mai suportă rezultatele pe care le are echipa lor favorită.