A 131-a sesiune a Comitetului Olimpic Internațional, la Lima. Iată ce se discută

Autor: Pompiliu Constantin

Pe coasta Oceanului Pacific, la Lima, toți membri importanți ai Comitetului Olimpic Internațional s-au reunit pentru a 131-a sesiune a organismului condus de germanul Thomas Bach.

Rolul acestei întâlniri este de a dezbate problemele importante cu care se confruntă olimpismul și sportul mondial.

Este o reuniune anuală, organizată mereu în alt oraș, ocazie cu care autoritatea supremă a mișcării olimpice ia decizii cu privire la bunul mers al acestui for.

Cele mai importante subiecte care vor fi discutate la această reuniune se vor referi la pregătirea Jocurilor Olimpice din 2024 și 2028, iar în acest sens organizatorii din Paris și Los Angeles vor veni în fața reprezentanților CIO și vor prezenta planul de lucru.

Se va semna un acord tripartit între Paris, Los Angeles și CIO, care reglementează fiecare pas pe care îl vor face aceste orașe, dar și forul internațional, pentru găzduirea Jocurilor Olimpice.

De asemenea, se va discuta pe seama problemelor existente în organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2018, din Coreea de Sud, în contextul problemelor politice cu Coreea de Nord.

„Jocurile Olimpice reprezintă o ancoră de stabilitate în vremuri tulburi”, a fost fraza preferată a președintelui Thoas Bach în cuvântarea de deschidere de la Lima, semn că se vor face eforturi pentru a rezolva măcar în plan sportiv relațiile cu oficialii de la Phenian.

85 din cei 94 de membri cu drept de vot ai CIO sunt prezenți la reuniunea de la Lima. Lipsesc însă și nume importante precum reprezentantul Chinei, Yang Yang, cel al Kuwaitului, șeicul Ahmad Al-Fahad Al-Sabah, șeicul Qatar-ului Tamim Bin Hamad Al-Thani, namibianul Frankie Fredericks sau rusoaica Yelena Isinbayeva.

Presa sud-americană a speculat că aceștia au refuzat venirea la Lima în mare parte după raidul poliției braziliene în casa coordonatorului Jocurilor Olimpice de la Rio, Carlos Nuzman. Acesta este acuzat de legături ilegale cu mai mulți membri CIO din alte țări. Jurnaliștii brazilieni susțin că mai mulți reprezentanți ai CIO nu au venit în Peru deoarece se tem ca nu cumva poliția să profite de acordul de extrădare existent între Peru și Brazilia și să-i aresteze în dosarul Nuzman.

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 16 Mai 2018

VIDEO / Surferul brazilian Filipe Toledo a fost notat cu 10

 Oi Rio Pro este a patra etapă din Championship Tour la surfing și se derulează în Brazilia.

Autor: Andrei Szabo / 12 Mai 2018

Inedit / Gheorghe Hagi, în rolul de aruncător la Trofeul Jackie Robinson la baseball

 Hagi a exersat lovitura alături de jucătorii echipei naționale de baseball a României.

Autor: Andrei Szabo / 08 Mai 2018

Inedit / David Goffin a devenit ambasadorul unei criptomonede

 Criptomoneda este un tip de monedă digitală, nebancară, dar care este folosită ca mijloc de plată. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 22 Mai 2018

VIDEO / Roger Federer, în rol de bucătar într-o nouă serie de reclame la paste

 Roger Federer a încheiat un contract extrem de avantajos cu producătorul de paste Barilla.

Autor: Andrei Szabo / 22 Mai 2018

Borussia Dortmund l-a numit antrenor pe francezul Lucien Favre

 Favre a semnat un contract pe două sezoane cu galben-negrii.

Autor: Maria Sorescu / 22 Mai 2018

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în sferturi la turneul de la Strasbourg

 Buzărnescu a trecut de Elena Ribakina din Rusia, locul 221 WTA.