A 131-a sesiune a Comitetului Olimpic Internațional, la Lima. Iată ce se discută

Autor: Pompiliu Constantin

Pe coasta Oceanului Pacific, la Lima, toți membri importanți ai Comitetului Olimpic Internațional s-au reunit pentru a 131-a sesiune a organismului condus de germanul Thomas Bach.

Rolul acestei întâlniri este de a dezbate problemele importante cu care se confruntă olimpismul și sportul mondial.

Este o reuniune anuală, organizată mereu în alt oraș, ocazie cu care autoritatea supremă a mișcării olimpice ia decizii cu privire la bunul mers al acestui for.

Cele mai importante subiecte care vor fi discutate la această reuniune se vor referi la pregătirea Jocurilor Olimpice din 2024 și 2028, iar în acest sens organizatorii din Paris și Los Angeles vor veni în fața reprezentanților CIO și vor prezenta planul de lucru.

Se va semna un acord tripartit între Paris, Los Angeles și CIO, care reglementează fiecare pas pe care îl vor face aceste orașe, dar și forul internațional, pentru găzduirea Jocurilor Olimpice.

De asemenea, se va discuta pe seama problemelor existente în organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2018, din Coreea de Sud, în contextul problemelor politice cu Coreea de Nord.

„Jocurile Olimpice reprezintă o ancoră de stabilitate în vremuri tulburi”, a fost fraza preferată a președintelui Thoas Bach în cuvântarea de deschidere de la Lima, semn că se vor face eforturi pentru a rezolva măcar în plan sportiv relațiile cu oficialii de la Phenian.

85 din cei 94 de membri cu drept de vot ai CIO sunt prezenți la reuniunea de la Lima. Lipsesc însă și nume importante precum reprezentantul Chinei, Yang Yang, cel al Kuwaitului, șeicul Ahmad Al-Fahad Al-Sabah, șeicul Qatar-ului Tamim Bin Hamad Al-Thani, namibianul Frankie Fredericks sau rusoaica Yelena Isinbayeva.

Presa sud-americană a speculat că aceștia au refuzat venirea la Lima în mare parte după raidul poliției braziliene în casa coordonatorului Jocurilor Olimpice de la Rio, Carlos Nuzman. Acesta este acuzat de legături ilegale cu mai mulți membri CIO din alte țări. Jurnaliștii brazilieni susțin că mai mulți reprezentanți ai CIO nu au venit în Peru deoarece se tem ca nu cumva poliția să profite de acordul de extrădare existent între Peru și Brazilia și să-i aresteze în dosarul Nuzman.

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolas Grama / 12 Ian. 2018

Boloni antrenează și jocul în inferioritate. Detalii tactice

 Ladislau Boloni a reușit să reconfigureze jocul lui Antwerp, o echipă care a avut numeroase oscilații de-a lungul ultimilor ani.

Autor: Nicolas Grama / 10 Ian. 2018

Pasiunile bizare ale fotbaliștilor: de la Alibec la Beckham. Top 20 hobby-uri neașteptate

 Pasiunea lui Denis Alibec pentru jocurile electronice a fost o veste neașteptată pentru fanii fotbalului. Însă atacantul lui FCSB nu este singurul cu hobby-uri pe care nu le-am fi bănuit.

Autor: Nicolas Grama / 02 Ian. 2018

VIDEO / Kerber și Zverev au făcut surf pentru prima dată și s-au descurcat excelent

 Dubla câștigătoare de Grand Slam Angelique Kerber și compatriotul său Alexander Zverev (nr. 4 ATP) au demonstrat că se simt bine practicând și alte sporturi, chiar dacă la prima vedere par dificile.

Ştiri recente:

Autor: Vasile Cenușă / 20 Ian. 2018

To be continued! Ana Bogdan nu poate trece și de Madison Keys

   Surpriza României de la Australian Open, Ana Bogdan a fost învinsă în turul al treilea de finalista de la US Open, americanca Madison Keys.

Autor: Daniel Samoilă / 19 Ian. 2018

Alexis Sanchez, criticat de un fost internațional englez după decizia de a pleca de la Arsenal

Chilianul Alexis Sanchez are șanse foarte mari să se transfere de la Arsenal la Manchester United, iar această decizie l-a nemulțumit pe Martin Keown, fost internațional englez.

Autor: Daniel Samoilă / 19 Ian. 2018

O nouă victorie fără emoții. CSM București câștigă cu Danubius Galați în etapa a 13-a din Liga Florilor

Etapa a 13-a din Liga Florilor a debutat în Sala Polivalentă din București, acolo unde campioana CSM a jucat contra lui Danubius Galați.