Contele Dracula și noua sa legendă / Bistrița va fi gazda Campionatelor Mondiale de Culturism și Fitness 2017

Autor: Emanuel Sărmășan

Celebrul personaj din romanul lui Bram Stoker, Dracula s-a metamorfozat din nou și după o perioadă intensă de antrenament este pregătit să dea viață unei noi legende.

Contele a devenit un personaj simbol al micuțului oraș din Nord-Estul Transilvaniei, Bistrița.

Prin urmare, contele Dracula va fi mascota Campionatelor Mondiale de Culturism și Fitness, desfășurate pe plaiurile bistrițene în această toamnă, în luna noimebrie. 

Cum a luat naștere acest concept? Ei bine, vom afla mai multe din spusele domnului Rafael Santonja, președintele Federației Internaționale de Culturism și Fitness:

„Abordarea campaniei de marketing extern gândită de Federația Română de Culturism și Fitness este una curajoasă, fiind pentru prima oară când se merge pe ideea mixului dintre legendă, turism și sport. Mi-a plăcut conceptul din prima clipă și am toată încrederea în Gabriel (n. r. Gabriel Toncean - președintele FRCF) că va organiza o competiție memorabilă." 

Legenda Contelui Dracula este un vector fundamental al turismului românesc. Provenită tocmai din locul unde se va organiza competiția, Bistrița, povestirea lui Stoker are în apropierea orașului cea mai importantă ancoră în realitate. 

Așezat la poalele Munților Bârgău, castelul Dracula este singurul din lume ce poartă acest nume, și mai mult decât atât respectă aproape în totalitate descrierea făcută de Bram Stoker în romanul său, inclusiv mobilierul și decorațiile interioare. 

Clădirea medievală, din pasul Tihuța, găzduiește cavoul sumbru al contelui ce va putea fi vizitat atât de sportivii prezenți la eveniment cât și de spectatorii ce vor asista.

Pe timp de noapte, castelul este cuprins de o liniște mortuară, iar turiștii sunt curioși să viziteze această zonă, pentru că ascunde misterul, groaza și teama, specifice legendelor cu vampiri. Cine știe, poate stă ascunsă fictiv și o familie Addams în apropiere de castel. 

„Îmbinarea factorului sportiv cu cel turistic este o necesitate primordială pentru a putea dezvolta culturismul și fitnessul. Societatea actuală este într-o continuă schimbare, iar noi ca manageri, antrenori sau sportivi trebuie să ne adaptăm și să creem premisele necesare pentru evoluția sportului. Nu avem voie să lăsăm acest sport să moară și avem obligația asumată de a populariza atât un stil de viață sănătos cât și valorile morale primordiale: respectul și cinstea", a relatat președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean, potrivit site-ului oficial al federației. 

Președintele actual al FRCF, domnul profesor Gabriel Toncean a fost prezent la Bistrița în această lună și s-a arătat impresionat de potențialul pe care îl are această zonă, precum și de dezovoltarea frumoasă în plan economic:

„Am dorit să ieșim în evidență la nivel de promovare, să facem ce nu s-a mai făcut, pentru un impact vizual maxim. Am observat un elan incredibil în ultimii ani, în Bistriţa, o dezvoltare economică și un mare potențial turistic, pe care l-am şi simţit atunci când am venit să cer sprijin aici pentru organizarea acestui important eveniment! Cred că după Campionatul Mondial voi lua în considerare o eventuală mutare cu familia aici. Chiar vreau să cred că Bistrița este un oraș potrivit pentru toată lumea”, a mărturisit Gabriel Toncean în micuțul orășel transilvan. 

Rezervările la hotelurile din zonă pentru acest eveniment sportiv au început încă de anul trecut, iar competiția a fost promovată și la Cupa Județului Bistrița-Năsăud la handbal feminin în cadrul Sălii Polivalente, unde au onorat cu prezența viitorii participanți la Campionatele Mondiale de Culturism. 

Mai mult, la începutul lunii iunie FRCF a organizat la Sala Polivalentă din Bistriţa a treia ediţie a evenimentului „Fitness Maraton". Iniţiat de antrenorul Retro Gym Tîrgu-Mureş, Gusti Moldovan, evenimentul a fost o invitaţie plină de entuziasm şi zâmbete la mişcare, adresată tuturor bistriţenilor şi nu numai. 

Pe scena din Sala Polivalentă au urcat pentru a susţine demonstraţii de culturism şi Fitness Costel Torcea - campion european la culturism, Sebastian Văsuţ - vicecampion european şi unii din cei mai populari campioni naţionali la fitness şi culturism.

Campionatul mondial va reuni între 350 și 500 de sportivi din lume la categoriile juniori şi masters şi este primul organizat după o lungă perioadă în Europa. Locația anterioară a campionatului a fost una exotică, Santo Domingo (Republica Dominicană).
 
„Bucureştiul, Sibiul, Tîrgu-Mureşul sau Brăila sunt doar câteva dintre oraşele în care o să organizăm fitness maratoane, împreună cu alte activităţi specifice pentru a promova campionatul mondial, dar şi un stil de viaţă echilibrat. Iar acesta este un deziderat căruia m-am dedicat mereu, pentru că sportul înseamnă sănătate,”  a punctat cu fermitate Roxana Ciuhulescu, organizator al Campionatului Mondial de Culturism şi Fitness. 
 
Federaţia Română de Culturism şi Fitness are o bogată experienţă în organizarea competițiilor internaţionale, fiind una dintre puţinele federaţii sportive care îşi asumă o asemenea răspundere.
 
Sub egida FRCF au fost organizate Campionatele Europene pentru Seniori la Constanţa, în 1996 şi la Braşov, în 2005. La Baia Mare în 2009 s-au desfășurat Campionatele Europene pentru Juniori, iar în 2015, sub coordonarea preşedintelui Gabriel Toncean, au fost organizate Campionatele Balcanice.
 
„Având acel statut de ţară organizatoare avem dreptul să înscriem 70 de sportivi ce vor încerca să se califice în finalele Campionatului Mondial de Culturism şi Fitness, Bistriţa 2017. Sunt sigur că o să continuăm istoria plină de trofee a culturismului românesc şi cel puţin câteva medalii o să fie câştigate de lotul României”, a conchis domnul profesor Gabriel Toncean, preşedintele FRCF. 
 
Țara noastră este campioană en-titre la Fitness și Bikini-Fitness, grație sportivilor Lucian Popa și Ioana Șulea, care sunt triplii campioni mondiali. Lotul naţional a câştigat fără emoții locul I pe națiuni în cadrul campionatelor balcanice de fitness desfășurate în Bar (Muntenegru).
 
Așadar, se anunță o toamnă pe măsură, cu mult testosteron pentru iubitorii conceptului de bodybuilding, cu ocazia evenimentului de mare amploare organizat de micuțul orășel transilvan.   

sursa foto: FRCF
 
Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !
 

 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Mar. 2024

Opinie / De ce ar fi bine ca educația nutrițională să fie o disciplină studiată în școli de către copii

 In peisajul educatiei in continua schimbare, importanta predarii copiilor despre nutritie devine tot mai evidenta.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Mar. 2024

Povestea lui Faustino Oro, copilul de 10 ani care l-a învins pe Magnus Carlsen

 În lumea șahului, despre Faustino Oro se spune că are o minte-brici sau mai degrabă fulger.

Autor: Nicolae Comănescu / 14 Mar. 2024

Editorial / Cultura baschetului la Cluj-Napoca. 10 000 de oameni și o echipă pentru un oraș unit

 Atâta timp cât există o minge care sare și un coș, la Cluj spiritul baschetului va prospera.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!