Cursă magistrală realizată de etiopieni la 5.000 m. Muktar Edris medaliat cu aur, Mo Farah, locul doi la ultima cursă

ziaruldesport.ro - Atletism / Autor: Daian Cutu / Data: 12 Aug. 2017

 Liderul mondial al sezonului în proba de 5.000 m, etiopianul Muktar Edris a câștigat în premieră un titlu mondial. Succesul a venit în fața legendarului Mo Farah, care se va retrage la finele acestui an.

  Edris (23 ani) a obținut acest succes ca urmare a ajutorului semnificativ primit de la coechipierii săi, Yomif Keljecha și Selemon Farega, care l-au blocat în perfmanență pe Farah, ce s-a desprins de aceștia abia pe ultimii metri, sprintul de final fiindu-i suficient doar pentru medalia de argint.  Ultima cursă pierduta la 5.000 m de Mo Farah a fost la Berlin, în anul 2009. Medalia de bronz i-a revenit americanului naturalizat, Paul Chelimo.

  Pentru Edris este prima medalie de aur pe pistă, etiopianul câștigând titlul de campion mondial la cross-country în 2015. 

  Cursa de 5.000 m de la Campionatele Mondiale reprezintă pentru Mohamed Farah ultima cursă a carierei, atletul de 34 de ani se va retrage la finalul acestui an. De-a lungul carierei, britanicul cu origini somaleze a acumulat 4 medalii olimpice de aur, 6 titluri de campion mondial, 5 titluri de campion european, un titlu european la cross-country, 2 titluri de campion european indoor, un titlu european la tineret.

  Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

 

 

Comentarii Facebook

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

ziaruldesport.ro / Atletism Autor: Daian Cutu / 13 Aug. 2017

Sandra Perkovic a pus monopol pe finala de disc

 Croata Sandra Perkovic a devenit în această seară la Londra pentru a doua oară campioana mondială în proba de aruncare a discului. Precedentul succes a fost obținut în 2013, la Moscova.

ziaruldesport.ro / Atletism Autor: Tibi Demeter / 13 Aug. 2017

Usain Bolt a fost nevoit să abandoneze în cursa de ștafetă 4x100 de la Campionatul Mondial de Atletism de Londra

 Jamaicanul a suferit o întindere musculară imediat cum a preluat ștafeta de la Yohan Blake și a fost nevoit să abandoneze la ultima apariție într-o cursă oficială.

Pag. 1 din 215 | 2 art./pag. | Total 429 art.

Cele mai noi articole