Cursă magistrală realizată de etiopieni la 5.000 m. Muktar Edris medaliat cu aur, Mo Farah, locul doi la ultima cursă

Autor: Daian Cutu

 Liderul mondial al sezonului în proba de 5.000 m, etiopianul Muktar Edris a câștigat în premieră un titlu mondial. Succesul a venit în fața legendarului Mo Farah, care se va retrage la finele acestui an.

  Edris (23 ani) a obținut acest succes ca urmare a ajutorului semnificativ primit de la coechipierii săi, Yomif Keljecha și Selemon Farega, care l-au blocat în perfmanență pe Farah, ce s-a desprins de aceștia abia pe ultimii metri, sprintul de final fiindu-i suficient doar pentru medalia de argint.  Ultima cursă pierduta la 5.000 m de Mo Farah a fost la Berlin, în anul 2009. Medalia de bronz i-a revenit americanului naturalizat, Paul Chelimo.

  Pentru Edris este prima medalie de aur pe pistă, etiopianul câștigând titlul de campion mondial la cross-country în 2015. 

  Cursa de 5.000 m de la Campionatele Mondiale reprezintă pentru Mohamed Farah ultima cursă a carierei, atletul de 34 de ani se va retrage la finalul acestui an. De-a lungul carierei, britanicul cu origini somaleze a acumulat 4 medalii olimpice de aur, 6 titluri de campion mondial, 5 titluri de campion european, un titlu european la cross-country, 2 titluri de campion european indoor, un titlu european la tineret.

  Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 10 Dec. 2017

Echipa de senioare a României, medaliată cu argint la Europeanul de cros

Ancuța Bobocel, Roxana Bîrcă, Cristina Simion, Paula Todoran, Andreea Pîșcu și Claudia Prisecaru au făcut parte din echipa României care a obținut o medalie de argint la Campionatele Europene de cros de la Samorin (Slovacia).

Autor: Maria Sorescu / 09 Dec. 2017

Brașovul, inclus într-un Top 20 mondial al orașelor care organizează maratoane

 Cursele de maraton organizate în Brașov au devenit apreciate și în afara României, iar Maratonul Internațional Brașov a fost inclus într-un top onorant al celor de la culturetrip.com.

Autor: Daniel Samoilă / 04 Dec. 2017

Legendarul Usain Bolt are de acum și o statuie în țara sa natală

 Retras din activitate după Campionatele Mondiale din august, fostul mare atlet jamaican Usain Bolt are de acum și o statuie în capitala Jamaicăi, Kingston. 

Ştiri recente:

Autor: Daniel Samoilă / 15 Dec. 2017

Inedit. Ronnie O’Sullivan a dormit în timpul unui meci din Openul Scoției, dar la final a câștigat

 Moment inedit petrecut la Openul Scoției la snooker. Una dintre legendele acestui sport, englezul Ronnie O’Sullivan a dortmit în timpul duelului cu Li Hand, din 16-imile competiției. 

Autor: Maria Sorescu / 15 Dec. 2017

Robert Glință, bronz european și record național la campionatele în bazin scurt din Danemarca

 România a obținut prima medalie la Campionatele Europene de nataţie în bazin scurt din Danemarca.

Autor: Daniel Samoilă / 15 Dec. 2017

Norvegia, calificare en-fanfare în finala Campionatului Mondial de handbal feminin

 Norvegia, campioana mondială en-titre, a reușit o calificare spectaculoasă în finala Campionatului Mondial de handbal feminin, ce are loc în Germania. a