Cursă magistrală realizată de etiopieni la 5.000 m. Muktar Edris medaliat cu aur, Mo Farah, locul doi la ultima cursă

Autor: Daian Cutu

 Liderul mondial al sezonului în proba de 5.000 m, etiopianul Muktar Edris a câștigat în premieră un titlu mondial. Succesul a venit în fața legendarului Mo Farah, care se va retrage la finele acestui an.

  Edris (23 ani) a obținut acest succes ca urmare a ajutorului semnificativ primit de la coechipierii săi, Yomif Keljecha și Selemon Farega, care l-au blocat în perfmanență pe Farah, ce s-a desprins de aceștia abia pe ultimii metri, sprintul de final fiindu-i suficient doar pentru medalia de argint.  Ultima cursă pierduta la 5.000 m de Mo Farah a fost la Berlin, în anul 2009. Medalia de bronz i-a revenit americanului naturalizat, Paul Chelimo.

  Pentru Edris este prima medalie de aur pe pistă, etiopianul câștigând titlul de campion mondial la cross-country în 2015. 

  Cursa de 5.000 m de la Campionatele Mondiale reprezintă pentru Mohamed Farah ultima cursă a carierei, atletul de 34 de ani se va retrage la finalul acestui an. De-a lungul carierei, britanicul cu origini somaleze a acumulat 4 medalii olimpice de aur, 6 titluri de campion mondial, 5 titluri de campion european, un titlu european la cross-country, 2 titluri de campion european indoor, un titlu european la tineret.

  Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

 

Poate te interesează şi:

Autor: Pompiliu Constantin / 18 Oct. 2017

Campioana olimpică Ruth Beitia și-a anunțat retragerea

 Una dintre cele mai cunocute atlete ale momentului și-a anunțat retragerea din cariera profesionistă.

Autor: Nicolas Grama / 17 Oct. 2017

Dopajul de la Beijing ajută 4 sportivi români: Gheorghiță Ștefan, Cristina Casandra, Eusebiu Diaconu și Roxana Cocoș vor avea o festivitate specială

Comitetul Olimpic și Sportiv Român organizează o ceremonie specială pentru a răsplăti patru sportivi români participanți la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.

Autor: Maria Sorescu / 15 Oct. 2017

Patrick Lange, campion mondial la Ironman, cu record

 Ironman Kona este marea finală a circuitului de triatlon și are loc în Hawaii.Concursul a fost câștigat în premieră de către germanul Patrick Lange

Ştiri recente:

Autor: Dionisie Rotaru / 20 Oct. 2017

Belgia-România 3-2. „Tricolorele” au fost la doar câteva minute distanță de o surpriză

  În al doilea meci din preliminariile pentru Mondialul de fotbal feminin din 2019, România a pierdut la limită pe terenul Belgiei.

Autor: Daniel Samoilă / 20 Oct. 2017

Liga 1: Victorie în ultimele minute pentru CS U Craiova pe terenul Chiajnei. Oltenii sunt pe doi în clasament

 CS U Craiova câștigă în ultimele minute la Chiajna și obține un rezultat important în lupta pentru titlu în Liga 1. 

Autor: Maria Sorescu / 20 Oct. 2017

Melinda Geiger, cea mai bună jucătoare a lui Brest, dar echipa ei a pierdut în ultima secundă în Liga Campionilor

 Melinda Geiger a reușit un nou meci foarte bun pentru echipa franceză Brest în Liga Campionilor.