Povestea Ford T, cea mai cunoscută mașină din lume. 109 ani de la primul model

Auto-moto - Noutati auto / Autor: Pompiliu Constantin / Data: 12 Aug. 2017

Henry Ford a schimbat viața multor oameni datorită invențiilor sale.

Industriașul născut în Michigan, la 30 iulie 1863, a creat la începutul secolului al XX-lea un model de mașină popular, care avea să rămână în istorie pentru utilitatea sa.

În 1903 a înființat Ford Motor Company, în Detroit, iar la scurt timp a apărut modelul Ford-T. Acesta este un automobil construit de Henry Ford, Childe Harold Wills si doi maghiari, Jozsef Galamb si Eugene Farkas. Evenimentul s-a produs în 1908.

Inovația a constat în faptul că mașina a fost lansată pe piață la un preț accesibil. Până atunci, majoritatea mașinilor era costisitoare și doar cei înstăriți și le puteau permite. Ford T era ușor de utilizat, întreținut și manevrat pe drumurile accidentate. A fost produs în mod masiv datorită inovatoarelor linii de asamblare. Primul model a ieșit din fabrică la data de 12 august 1908, adică în urmă cu exact 109 ani.

Henry Ford a conceput Modelul T astfel încât să fie ușor de condus, deoarece se adresa unor oameni care nu se pricepeau la arta șofatului. Ford-T beneficia de un motor plasat în față, care producea 20 de cai putere și permitea o viteză maximă de 72 km/oră.

În prima perioadă a existenței acestui model, Ford vopsea mașinile doar în negru pentru că această culoare se usca foarte repede. Ulterior, cromatica s-a diversificat.

Primele mașini Ford-T au fost construite în 12 ore, dar odată cu perfecționarea automatizării sistemului de producție, procesul de asamblare s-a redus la doar 93 de minute. De-a lungul timpului s-au construit peste 15 milioane de astfel de exemplare. Modelul T a fost înlocuit în 1928 de Ford Model A.
 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

 

Comentarii Facebook

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Auto-moto / Noutati auto Autor: Pompiliu Constantin / 12 Aug. 2017

Povestea Ford T, cea mai cunoscută mașină din lume. 109 ani de la primul model

Industriașul născut în Michigan, la 30 iulie 1863, a creat la începutul secolului al XX-lea un model de mașină popular, care avea să rămână în istorie pentru utilitatea sa.

Auto-moto / Noutati auto / 10 Aug. 2017

Inedit / A fost construită prima mașină biodegradabilă, din sfeclă de zahăr și in

 Cercetătorii de la Universitatea Tehnologică din Eindhoven au explicat că mașina construită de ei poate fi o opțiune serioasă pentru lumea viitorului.

Pag. 1 din 71 | 2 art./pag. | Total 141 art.

Cele mai noi articole