Mihaela Buzărnescu, talent de mână stângă

Autor: Alex Dinu

Povestea Mihaelei Buzărnescu se conturează a fi una foarte frumoasă.

Ținută mult timp departe de terenurile de tenis și de competiție din cauza accidentărilor, Mihaela joacă ceea ce este probabil cel mai bun tenis al carierei la vârsta de 29 de ani.

Talentul Mihaelei s-a arătat încă din perioada junioratului, unde a atins poziția a patra (!) și a învins multe jucătoare ce sunt sau au fost jucătoare de top la profesioniști.

Cu victorii la sportive precum Agnieszka Radwanska (de două ori), Andrea Petkovic, Alexandra Dulgheru, Sorana Cîrstea, Julia Goerges, Sabine Lisicki sau Yaroslava Shvedova, dar și cu titlul în proba de dublu alături de Raluca Olaru la US Open 2006 sau finala de la Orange Bowl 2005 (pierdută la Wozniacki), Mihaela dadea semne ca are jocul necesar pentru a fi in top si in circuitul WTA.

Garanție nu există niciodată în sportul pe care îl practică Mihaela,  tranziția fiind dificilă între juniori și circuitul profesionist, dar cine știe unde era jucătoarea de mână stângă din Bucuresti dacă fizicul o lăsa să joace ceva mai constant decât a facut-o. Departe, aș zice eu, dar tenisul e mai imprevizibil decât am putea crede, uneori.

Revenind puțin la rezultatele Mihaelei, Top 150 WTA nu îi este străin, ea atingând poziția 141 în urmă cu aproximativ 5 ani, după un sezon foarte bun în 2011. Ce s-a întamplat în ultima lună însă, e ceva cu totul special pentru cariera româncei.

21 din ultimele 22 de meciuri au fost câștigate, 4 titluri in circuitul ITF, unde a cumulat 20 de victorii consecutive, iar în turul al doilea din calificările de la Wimbledon venind singura înfrângere pentru Mihaela (6(4)-7 3-6 cu Petra Martic, ce urma să joace sferturile de finală pe tabloul principal).Rămâne de răspuns la o  singură întrebare, ce urmează pentru Mihaela ? Cu puține puncte de apărat în următoarea lună, Top 100 arată din ce în ce mai aproape pentru bucureșteancă.

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim ! 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Autor: Mihai Constantin / 10 Dec. 2023

Perechea Monica Niculescu - Cristina Bucşa, câștigătoare la Angers

 Monica Niculescu a reușit un succes notabil pe acest final de an. 

Autor: Mihai Constantin / 05 Dec. 2023

Top 10 cel mai bine plătite sportive din lume

 Coco Gauff s-a bucurat de cel mai important sezon al carierei sale în 2023 pe teren, iar acest lucru s-a simțit și în conturile bancare.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!