Ibexul elvețian: Roger Federer, impunător în iarbă

Autor: Pompiliu-Nicolae Constantin

Roger Federer a mai câștigat un turneu, la Halle. După o pauză de două luni, timp în care și-a urmărit adversarii cum se duelează pe zgură într-o coridă generală, elvețianul a revenit cu un nou succes impresionant pe iarbă. Este a doua restartare de vioiciune pe care ne-o arată Federer în mai puțin de un an.

După isprăvile din prima parte a anului, când a câștigat trei turnee, la Australian Open, Indian Wells și Miami, Federer și-a recâștigat prospețimea din clorofila de la Halle, iar specialiștii și spectatorii așteaptă cu un entuziasm nemărginit prezența sa la Wimbledon.

Elvețianul a câștigat al 92-lea turneu din carieră la a 140-a finală. În august împlinește 36 de ani. Pare un ibex alpin, a cărui capacitate de luptă a rămas nealterată. Din înălțimea figurii sale deja legendară, Federer reacționează la fel de prompt precum mai tinerii săi combatanți, cărora le mai oferă din când în când câte o lecție.

Backhandul în lung de linie al elvețianului e la fel de sălbatic precum împunsătura ibexului. Dur și eficient. Deplasarea în teren e la fel de sigură. Nici ibexul nu face pasul în spate pe crestele alpine, iar fiecare mișcare este apăsată. Așa cum Roger apasă pe lovitura de dreapta în căutarea unui winner. Serviciul este mai percutant ca niciodată.

Filiform și cu un fizic aparent vulnerabil, Federer are un echilibru de joc înspăimântător. Lejeritatea sa execuțională în regim de viteză ne anunță că ne mai putem bucura de sportiv alte câteva luni. E o specie rară, pe cale de dispariție, așa cum și soarta ibexului este în pericol.

În fața unui Wimbledon clasic și oarecum rigid, prezența lui Federer animă dezbaterile și crește interesul față de eveniment. Se conturează deja scenarii.  Rezultatele sunt greu de prevestit, însă este clar că ibexul elvețian nu va fi răpus cu ușurință.

 

Pompiliu-Nicolae Constantin este comentator sportiv la Dolce Sport. Îl puteți urmări pe twitter aici.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Mar. 2024

Opinie / De ce ar fi bine ca educația nutrițională să fie o disciplină studiată în școli de către copii

 In peisajul educatiei in continua schimbare, importanta predarii copiilor despre nutritie devine tot mai evidenta.

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Mar. 2024

Analiză / De Zerbi, principiile unui antrenor cu strategie ofensivă

 În peisajul atât de dinamic al fotbalului modern, puțini antrenori au avut un impact atât de profund ca Roberto De Zerbi.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!