Povestea Bibianei Steinhaus, prima femeie care va arbitra în Bundesliga

Fotbal - International / Autor: Maria Sorescu / Data: 19 Mai. 2017

Bundesliga se pregătește pentru o nouă premieră.

Bibiana Steinhaus va deveni prima femeie care oficiaz─â un meci din prima lig─â german─â.

De meserie poli╚Ťist, femeia din Hannover are 38 de ani ╚Öi a fost anun╚Ťat─â c─â din sezonul viitor va arbitra în Bundesliga.

Bibiana Steinhaus este iubita arbitrului englez Howard Webb ╚Öi oficiaz─â în liga secund─â german─â înc─â din 2011.

Ea a jucat fotbal pentru SV Bad Lauterberg, iar dup─â ce a devenit arbitru, cariera sportiv─â a trecut în plan secund. Singurele momente când mai joac─â fotbal sunt acelea în care face parte din echipa sec╚Ťiei de poli╚Ťie pentru care lucreaz─â.

Ea a urmat cariera tat─âlui ei, arbitru în regiunea Saxoniei. Bibiana este arbitru din 1995, iar din 1999 a oficiat în primul meci de cup─â. În 2003 a arbitrat la prima final─â de Cupa Germaniei la feminin. A evoluat treptat ╚Öi în 2012 a arbitrat finala olimpic─â feminin─â între Japonia ╚Öi Statele Unite.

╚śeful comitetului de arbitri din Germania, Lutz Fröhlich, s-a ar─âtat în mai multe rânduri impresionat de calit─â╚Ťile ei de management al jocului. „Bibiana are un fel special de a discuta cu juc─âtorii. Î╚Öi impune autoritatea cu mult─â claritate”, a declarat oficialul german.

Steinhaus va face parte din grupul de 24 de arbitri pe care conteaz─â conducerea Bundesligii. Pentru fiecare meci arbitrat în sezonul viitor, un arbitru din prima lig─â german─â prime╚Öte 5000 de euro. Exist─â ╚Öi ╚Öase arbitri din categoria Elite, care au un salariu sezonier, independent de num─ârul de meciuri oficiate, 79 000 de euro.

Federa╚Ťia german─â de fotbal a considerat c─â Steinhaus are calit─â╚Ťile ╚Öi experien╚Ťa necesare pentru a face pasul c─âtre prima lig─â valoric─â, iar ea poate fi un model pentru tinerele arbitre.

''Întotdeauna am avut acest vis, de a arbitra în Bundesliga. Acum visul a devenit realitate ╚Öi simt o mare bucurie'', a declarat Bibiana Steinhaus.

 

 

Comentarii Facebook

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / International Autor: Maria Sorescu / 25 Mai. 2017

Manchester United a câștigat Europa League, după 2-0 în finala cu Ajax Amsterdam

 La acest meci, Cristian Chivu a fost observator tehnic din partea UEFA.

Fotbal / International Autor: Maria Sorescu / 19 Mai. 2017

Povestea Bibianei Steinhaus, prima femeie care va arbitra în Bundesliga

 De meserie poli╚Ťist, femeia din Hannover are 38 de ani ╚Öi a fost anun╚Ťat─â c─â din sezonul viitor va arbitra în Bundesliga.

Pag. 1 din 1573 | 2 art./pag. | Total 3146 art.

Cele mai noi articole