Drăgulescu, finalist la două aparate

Alte sporturi - Gimnastica / Data: 19 Apr. 2017

  Marian Drăgulescu a fost performerul zilei pentru delegația României la Campionatele Europene de la Cluj.

Marian Drăgulescu a salvat, din nou, palmaresul echipei masculine de gimnastică a României. Şase tricolori s-au aliniat la startul Europeanului de la Cluj, însă antrenorul Ioan Suciu l-a pierdut prematur din lot pe Laurenţiu Nistor. Sportivul din Sibiu a căzut de pe aparat în timpul exerciţiului la bară fixă şi a fost luat cu targa de pe saltea, fiind transportat de urgenţă la spital, pentru investigaţii la spate. Nistor nu a mai luat startul la paralele, iar la capătul primelor două subdiviziuni, România nu îşi asigurase nicio prezenţă în finale. Vlad Cotuna, Cristian Băţagă şi Adelin Kotrong au ratat primele şanse la o finală europeană, la sol, bară, cal, sărituri şi paralele.

În sesiunea de seară, după ceremonia oficială de deschidere a competiţiei, veteranul delegaţiei României a confirmat aşteptările fanilor şi, cu o evoluţie sigură şi spectaculoasă la sol, s-a calificat mai întâi în finala de opt de la sol. Drăgulescu a reuşit aterizări bune la diagonale şi a primit a doua notă în concursul de calificare, 14,666. Marocanul a primit nota 8,466 pentru execuţie din partea arbitrilor, punctajul său total fiind depăşit doar de cel al spaniolului Miguel Zqapata - 14,800. Ucrainianul Verniaev a evoluat şters la sol şi a primit doar 14,400, suficient pentru a bifa însă şi el prezenţa în lupta pentru medalii.

Drăgulescu a repetat evoluţia bună şi la sărituri, instalându-se, la capătul evoluţiei sale, pe prima poziţie la acest aparat, cu o medie de 14,666. Punctajul Marocanului nu a fost depăşit, astfel încât Drăgulescu intră în finală cu cea mai mare notă.

 

Comentarii Facebook

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Alte sporturi / Gimnastica Autor: Daian Cutu / 26 Apr. 2017

Președintele a medaliat laureații de la Europenele de gimnastică

 Performerii românii de la Campionatele Europene nu au rămas nerăsplătiți, fiind premiați chiar de președintele țării.

Alte sporturi / Gimnastica Autor: Daian Cutu / 23 Apr. 2017

LIVE TEXT: Ultima zi de europene. Aur pentru Ponor și bronz pentru Iordache la bârnă, argint pentru Drăgulescu la sărituri

 Ultima zi a Campionatelor Europene aduce în arenă trei sportivi, toți cu speranțe de medalie.

Pag. 1 din 60 | 2 art./pag. | Total 120 art.

Cele mai noi articole