Nadia Comăneci: "Sperăm să luăm ceva medalii la bârnă şi sol"

Alte sporturi - Gimnastica / Autor: Daian Cutu / Data: 19 Apr. 2017

 Nadia Comăneci a declarat, marţi, presei, pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj că acest Campionat European de Gimnastică este o sărbătoare a gimnasticii româneşti şi internaţionale.

 
„Mă bucur că mă aflu aici, este un moment mare nu doar pentru fapul că avem aceste Campionate Europene după 60 de ani, din 1957, dar este o sărbătoare a gimnasticii româneşti şi a gimnasticii internaţionale. Eu mă bucur că mă aflu aici să sărbătorim acet moment istoric, cupa a pornit în 1957 aici şi mă bucur că am readus-o în România. Aştept să le văd pe fete şi pe băieţi, să văd cum este sala, am auzit că totul este foarte frumos. Voi fi aproape în fiecare zi în sală, vor fi momente frumoase cu fetele şi băieţii care concurează, cu fetele care au adus succes gimnasticii noastre. Sperăm să vedem un concurs frumos, să fim alături de ai noştri, sperăm să luăm ceva medalii la bârnă şi la sol”, a spus Nadia Comăneci.
 
Aceasta a subliniat că are amintiri frumoase de la Cluj-Napoca, unde a fost ultima oară în urmă cu 40 de ani, în 1977. „Mă bucur că am revenit”, a mai spus fosta sportivă.
 
Nadia Comăneci a fost întâmpinată, marţi, pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj de preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, şi de preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, de la care a primit un buchet de trandafiri.
 
Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va găzdui în perioada 19 – 23 aprilie Campionatele Europene de Gimnastică, la competiţie participând 274 de gimnaşti, din care 168 băieţi şi 106 fete, din 37 de federaţii. Miercuri vor avea loc calificările la băieţi, iar joi la fete, urmând ca finalele să aibă loc vineri, sâmbătă şi duminică.
 

 

Comentarii Facebook

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Alte sporturi / Gimnastica Autor: Daian Cutu / 26 Apr. 2017

Președintele a medaliat laureații de la Europenele de gimnastică

 Performerii românii de la Campionatele Europene nu au rămas nerăsplătiți, fiind premiați chiar de președintele țării.

Alte sporturi / Gimnastica Autor: Daian Cutu / 23 Apr. 2017

LIVE TEXT: Ultima zi de europene. Aur pentru Ponor și bronz pentru Iordache la bârnă, argint pentru Drăgulescu la sărituri

 Ultima zi a Campionatelor Europene aduce în arenă trei sportivi, toți cu speranțe de medalie.

Pag. 1 din 60 | 2 art./pag. | Total 120 art.

Cele mai noi articole