Naționala încă „scârțâie". Tricolorii au ratat victoria cu Muntenegru la ultima fază. Stanciu a irosit un penalty în min.95

Autor: Emanuel-Daniel Sărmășan

 După o confruntare în care naționala ne-a transmis o stare de somnolență în fața televizoarelor prin lipsa de viteză și de claritate a jocului, România a ratat o posibilitate uriașă pentru a începe această campanie a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018 cu o victorie. Tricolorii au încheiat la egalitate, scor 1-1 cu Muntenegru. În ultima fază a partidei, min.5 al prelungirilor Nicoale Stanciu a trimis peste buturi de la punctul cu var.

Naționala pregătită de neamțul Christoph Daum s-a mobilizat cu greu în joc, ducând o continuă lipsă de orientare și de precizie a paselor care nu-și găseau traiecorilie stabilite. Astfel, deschiderea de scor a venit abia în min.85 al confruntării când galbenii au deschis scorul prin Adi Popa, acesta făcându-și apariția în interiorul careului cu un șut la colțul lung. Stelistul intrat în teren de cinci minute a finalizat din pasa primită de la Stanciu. 

Tricolorii n-au avut pur și simplu reacție în defensivă. Bucuria n-a durat mult, iar două minute mai târziu, la o faza fixă din partea stângă a terenului în direcția de atac a oaspeților, Muntenegru a restabilit egalitatea prin liderul Jovetic. Acesta l-a depășit cu prea mare ușurință pe Grigore și a înscris cu o lovitură de cap, plasată lângă bară. 

Intrat pe teren în minutul 90, Keșeru a obținut în minutul 95 o lovitură de la 11 metri, în urma unei lovituri violente încasate din partea unui muntenegrean ca în jocul de hochei. Cu toate acestea, Stanciu a irosit-o incredibil cu o execuție greu de explicat, care nu a prins nici măcar cadrul porții.

Muntenegru a ratat prima șansă a meciului în minutul 6 prin Vesovic. Scăpat din neatenția fundașilor noștri singur spre poartă, șeptarul muntenegrean a fost blocat în extremis de un Pantilimon ieșit providențial în afara careului de 16m. „Panti" s-a culcat instinctual, furându-i balonul de sub picioare fotbalistului muntenegrean.

Românii au trimis primul șut înspre poartă prin Săpunaru în minutul 8, după care am ratat cea mai mare ocazie a primei reprize prin Andone. Lansat excelent de Stanciu, care interceptase balonul în 20-ul advers, atacantul de la Deportivo La Coruna a șutat în picioarele portarului Bozovic, care și-a păstrat calmul și a dat drumul la sanie pe gazon, la fel ca Pantilimon.

Ritmul meciului a rămas scăzut și în partea secundă, iar România a avut cea mai mare ocazie la lovitura liberă executată de Stanciu în minutul 62. Am mai avut o șansă la reluarea cu capul a lui Bicfalvi în minutul 73. Deocamdată cuvintele mărețe ale selecționerului german nu au corelat cu ce am văzut cu toții în această seară pe teren, dar cu o echipă imobilă ca a României trebuie mult lucrat ca să aibă cel puțin un joc mai dezghețat.

Școala nemțească e recunoscută pentru pregătirea fizică a cluburilor de copii și juniori, acea gândire puternică prin care nimeni nu renunță, disciplina fiind pe primul plan, însă aici e cu totul altceva. Nu se pot obține schimbări radicale dintr-o clipită. Perioada de cunoaștere a jucătorilor și de studiere amănunțită a cazului în speță trebuie să fie bine puse la punct. În unele momente factorul motivator parcă nu mai apare, e ceva ascuns în neant, o claustrofobie care nu mai vrea să se termine ...niciodată. Iar atleții sunt prinși neîncetat într-o menghină, ei prin antrenament metodic și susținut vor fi nevoiți să-și dea drumul la glezne treptat.   

România: Pantilimon - Benzar, Moţi, Dr. Grigore, S. Filip - Săpunaru, Hoban, Bicfalvi (Popa 68') - Stanciu - B. Stancu (Keşeru 90'), Fl. Andone (Torje 70'). Selecţioner: Christoph Daum.
 
Muntenegru: Bozovic - Tomasevic, Savic, Simic, Vukcevic - Marusic, Vesovic (Kojasevic 80'), Scekic, Bakic (Mugosa 76') - Jovetic - Beciraj (Nikolic 90+2'). Selecţioner: Ljubisa Tumbakovic.
 
Cartonaşe galbene: Moţi 41', Andone 48' / Simic 31', Jovetic 88'.

Brigada cavalerilor fluierului a fost compusă din Anthony Taylor, Stuart Burt, Stephen Child, respectiv rezerva Andre Marriner, toţi fiind originari din țara Albionului. 

 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Mar. 2024

Special / Narcotraficanții și fotbalul. Di Maria și Messi, amenințați de flagelul care a îndoliat Columbia și care acaparează Argentina

 În lumea fotbalului sud-american, Columbia și Argentina au fost mereu considerate două puteri. 

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Mar. 2024

Analiză / De Zerbi, principiile unui antrenor cu strategie ofensivă

 În peisajul atât de dinamic al fotbalului modern, puțini antrenori au avut un impact atât de profund ca Roberto De Zerbi.

Autor: Nicolae Comănescu / 16 Mar. 2024

Lazio, un butoi cu pulbere: Immobile, atacat de fani; clubul s-a solidarizat cu el, dar Lotito îl critică

 Demisia antrenorului Maurizio Sarri a fost doar aperitivul la Lazio. 

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Mar. 2024

Special / Narcotraficanții și fotbalul. Di Maria și Messi, amenințați de flagelul care a îndoliat Columbia și care acaparează Argentina

 În lumea fotbalului sud-american, Columbia și Argentina au fost mereu considerate două puteri. 

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Mar. 2024

Analiză / De Zerbi, principiile unui antrenor cu strategie ofensivă

 În peisajul atât de dinamic al fotbalului modern, puțini antrenori au avut un impact atât de profund ca Roberto De Zerbi.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Mar. 2024

Povestea lui Faustino Oro, copilul de 10 ani care l-a învins pe Magnus Carlsen

 În lumea șahului, despre Faustino Oro se spune că are o minte-brici sau mai degrabă fulger.