Sorana Cîrstea luptă admirabil, dar pierde cu Stosur

Autor: Vasile Cenuşă

Venită din calificări, Sorana Cîrstea (131 WTA) a avut astăzi un meci de gală în prima manşă a turneului WTA de la Praga.

Jucătoarea noastră a înfruntat-o pentru a cincea oară în cariera pe australianca Samantha Stosur, actualmente locul 25 WTA şi a patra favorită a turneului. 3-1 era scorul în favoarea sportivei de la Antipozi, ultimul meci având loc, ce-i drept, în 2012, la Doha. Iar începutul părea să confirme statutul de favorită al acesteia, cu două mingi de break încă din game-ul de debut. Sorana, însă a rezistat bine, şi-a îmbunătăţit serviciul de la game la game şi a "lovit" la prima minge de break avută (pe final de set, la scorul de 4-3), pentru a încheia apoi setul cu as, pentru 6-3, dupa aproape 38 de minute de joc. Set perfect pentru româncă, dar greul de-abia de acum urma!

Fostul număr 4 mondial (dar şi fosta finalistă de la Roland Garros din 2010, totodată) a avut o reacţie de forţă în debutul setului secund, reuşind repede break-ul, pentru a pune pe tabelă o diferenţă de trei game-uri, după nici zece minute de joc (3-0). Sorana, însă, a demonstrat nu odată anul acesta că a lucrat mult (şi bine!) la capitolul psihic, iar dintr-o situaţie care altădată ar fi dărâmat-o, românca a găsit motivaţia pentru a lupta. Şi a făcut-o admirabil, realizând break-ul la fiecare ocazie avută, pentru a face 3-2 şi apoi 5-4. Dar, în final, Stosur a fost puţin mai bună în actul secund, iar după o oră şi 18 minute, scorul era 6-3, 4-6. Şi urma un set decisiv imprevizibil!

Din nou, Stosur a pornit mai bine, câştigând repede pe serviciul adversarei. Apoi Sorana a luptat exemplar pentru a nu permite un avans de trei game-uri pentru australiancă, ratând câteva oportunităţi bune de break, înainte ca mai experimentata jucătoare de la Antipozi să pună în cele din urmă 3-0 pe tabelă în decisiv. Iar acolo s-a jucat practic meciul, întrucât Sorana, ajunsă totuşi la al patrulea meci în doar câteva zile, dacă luăm în calcul şi calificările, s-a prăbuşit din punct de vedere fizic. Nu însă şi psihic, întrucât românca a reuşit să câştige de două ori pe serviciul adversarei (la 4-0 şi 5-1 pentru Stosur). La final, tabela a indicat o victoriei a favoritei numărul 4, scor 3-6, 6-4, 6-2, după o oră şi 58 de minute de joc. O prestaţie care dă speranţe pentru o comportare bună la Masters-ul de la Madrid, acolo unde Sorana poate strânge punctele necesară pentru mult dorita reîntoarcere în prima sută mondială!

Ziua de marţi nu a fost prea bună pentru jucătoarele noastre. Irina Begu a pierdut surprinzător, scor 6-3, 6-4, în faţa olandezei Richel Hogenkamp, în primul tur, la Rabat, în vreme ce Andreea Mitu a părăsit şi ea competiţia din Africa, după o înfrângere poate la fel de surprinzătoare, scor 6-2. 6-3, în faţa neo-zeelandezei Marina Erakovic. De asemenea, Mitu şi Dulgheru au ieşit repede şi din competiţia de dublu, acolo unde au făcut pereche cu Katarzyna Piter, respectiv Pauline Parmentier.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Autor: Mihai Constantin / 10 Dec. 2023

Perechea Monica Niculescu - Cristina Bucşa, câștigătoare la Angers

 Monica Niculescu a reușit un succes notabil pe acest final de an. 

Autor: Mihai Constantin / 05 Dec. 2023

Top 10 cel mai bine plătite sportive din lume

 Coco Gauff s-a bucurat de cel mai important sezon al carierei sale în 2023 pe teren, iar acest lucru s-a simțit și în conturile bancare.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Mar. 2024

Special / Narcotraficanții și fotbalul. Di Maria și Messi, amenințați de flagelul care a îndoliat Columbia și care acaparează Argentina

 În lumea fotbalului sud-american, Columbia și Argentina au fost mereu considerate două puteri. 

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Mar. 2024

Analiză / De Zerbi, principiile unui antrenor cu strategie ofensivă

 În peisajul atât de dinamic al fotbalului modern, puțini antrenori au avut un impact atât de profund ca Roberto De Zerbi.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Mar. 2024

Povestea lui Faustino Oro, copilul de 10 ani care l-a învins pe Magnus Carlsen

 În lumea șahului, despre Faustino Oro se spune că are o minte-brici sau mai degrabă fulger.