Interviu exclusiv cu judocanul Mircea Croitoru: "Vreau să devin campion olimpic!”

Mircea Croitoru este un judocan din noul val. Recent a câștigat Cupa Europeană de la Deva, la juniori, la categoria +100kg și are în vitrină numeroase medalii importante. Deși abia a împlinit 19 ani, Mircea Croitoru a devenit campion național la U21 și U23.

Cu o aliură impozantă și un spirit combativ, Mircea Croitoru muncește pentru o medalie la Jocurile Olimpice. Misiunea sa nu este ușoară, dar este convins că perseverând își va atinge obiectivul. Ziarul de Sport a stat de vorbă cu el și vă invităm să cunoaștem împreună un nou personaj interesant din judo-ul românesc.

ZdS : Cât de mult te antrenezi ? Ce program ai ?

Mircea Croitoru : Mă antrenez la lotul național de juniori . Sunt în pregatire aproape tot anul, dar de obicei fac în jur de 12 antrenamente pe săptămînă. În fiecare dimineață încep la ora 10, iar antrenamentele de după-amiază sunt la ora 5. De obicei miercuri am liber, iar sâmbătă și duminică avem câte un antrenament.

ZdS : Care este obiectivul tău sportiv ?

Mircea Croitoru : Îmi doresc să devin campion olimpic și multiplu campion mondial și european.

ZdS : Când ti-ai dat seama că ești potrivit pentru judo ? Cum a început această pasiune ?

Mircea Croitoru: Tata făcuse judo în tinerețe și a crezut că e un sport potrivit pentru mine . Sincer să fiu, la început nu îmi plăcea aproape deloc, deoarece mă loveam la fiecare antrenament . În timp, a început să îmi placă tot mai mult. Am îmbrățișat judo-ul ca pe un stil de viață. Îl practic de 11 ani .

ZdS : Care este atuul tău în acest sport și ce crezi că mai ai de îmbunătățit ?

Mircea Croitoru : Consider că unic la mine, și ce reprezintă o particularitate pentru categoria mea, este viteza deosebită și tehnica lucrată intens. Consider că trebuie să te perfecționezi în continuu în judo, să lucrezi procedee noi, deplasări noi și sa le îmbini in propriul stil .

ZdS : Cum vezi situația judo-ului românesc și de ce crezi că e diferență între performanțele fetelor si ale băietilor ?

Mircea Croitoru : Judo-ul românesc este în plină ascensiune după parerea mea. Deja de la an la an rezultatele devin din ce în ce mai bune, iar în ceea ce privește această diferență consider ca fetele sunt mult mai motivate și mai ambițioase, în timp ce băieții pot fi distrași de la țelul lor foarte ușor . În orice caz este necesară multă daruire pentru a invinge in acest sport. La lotul feminin de la Cluj, un mare căștig este faptul că se antrenează împreună cu cadeți juniori și cu seniori . Este un mare câștig pentru toate categoriile de vârstă, pentru că mi se pare cel mai bun mod de a cultiva noi talente .

ZdS : Care este sportivul tău preferat ?

Mircea Croitoru: Sportivul meu preferat este Yasuhiro Yamashita, deoarece se apropie foarte mult de stilul meu de luptĂ . A devenit campion olimpic la Jocurile Olimpice de la Los Angeles câștigând finala accidentat, Timp de 10 ani nu a suferit nici o înfrângere, câștigand 203 meciuri .

ZdS : Care a fost cel mai greu meci din cariera ta ?

Mircea Croitoru : Cel mai greu moment din cariera mea a fost câștigarea medaliei de bronz la Europenele din 2013. Am avut în față un rival foarte bun din Franța, medaliat de mai multe ori la Campionatele Europene, cu multe victorii în spate. Am fost foarte motivat și mi-am dorit cu tărie victoria. A fost foarte greu, dar am câștigat.

ZdS: Care sunt rivalii în plan intern si extern ?

Mircea Croitoru : Sincer să fiu, pe plan intern, la categoria mea de vârstă U21 și chiar și la o categorie mai mare, la U23, nu am rivali. Pe plan extern situația se schimbă . Momentan ocup locul 11 mondial, dar în fața mea se află sportivi de valoare din Rusia, pe locurile 1 și 2. De asemenea mai sunt sportivi de valoare din Georgia, Franta, Serbia, Germania sau Olanda . Sunt vârfuri în multe țări, dar cu psihicul potrivit, cred că pot învinge pe oricine .

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne citiți zilnic și să ne urmăriți pe Facebook sau Twitter ! www.ziaruldesport.ro încearcă să vă aducă în fiecare zi cele mai importante știri, analize, editoriale, reportaje și interviuri din lumea sportului.
 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 13 Mar. 2024

Judo-ul românesc s-a divizat. Cozmin Gușă și Florin Bercean, arătați cu degetul

 Judo-ul românesc este în colaps, susțin mai mulți foști sportivi.

Autor: Nicolae Comănescu / 14 Oct. 2023

ANALIZĂ / India vrea să organizeze Jocurile Olimpice din 2036. Care sunt atuurile sale

 India are o economie în creștere și o populație care vrea să simtă acest lucru. 

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Mai 2023

DOCUMENT / Cum arată strategia națională pentru sport aprobată de Guvernul României

 Documentul precizează care sunt sporturile prioritare.

Ştiri recente:

Autor: Mihai Constantin / 24 Apr. 2024

Unirea Slobozia, promovare istorică în Superligă

 A fost o seară plină de emoții și determinare la Mioveni, unde echipa Unirea Slobozia a făcut pasul spre culmile fotbalului românesc.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Apr. 2024

CSM Constanța, noua forță a baschetului feminin românesc

 Baschetul feminin din România a avut de-a lungul timpului câteva echipe care au dominat pentru ani buni competiția internă.

Autor: Guy Martial Aka, Mohamed Koita / 23 Apr. 2024

Istvan Kovacs și calitățile care l-au dus la EURO 2024

 Comisia de Arbitri UEFA a dezvăluit lista oficialilor care vor conduce meciurile Campionatului European 2024.